Spring til indhold
Nyhed

Første spadestik til topmoderne handicapbyggeri

07-04-2011
I dag er boligforholdene små på Munkehatten, men om et år flytter de nuværende 25 beboere, plus ti nye, ind i helt nyopførte boliger. Her får de to værelser, eget bad og toilet, ca. 50 m2, og adgang til fællesarealer. Et halvt år efter flytter yderligere 10 nye beboere ind i det ’gamle’ Munkehatten, når det står klar efter en gennemgående renovering.

- Jeg er glad for, at vi nu kan begynde udbygningen og renoveringen af Munkehatten, så vi i fremtiden kan tilbyde Odense-borgere med svære handicap en tidssvarende bolig i vores by, udtaler handicaprådmand Jane Jegind (V) og fortsætter:

- Og så er det dejligt, at de nuværende beboere endelig får nogle omgivelser, der i højere grad inviterer til at byde familie og venner velkommen i deres bolig.

Velfærdsteknologien i brug
I forbindelse med udbygningen og renoveringen af Munkehatten har byggeudvalget valgt at reservere to mio. kr. til velfærdsteknologi.

- Et handicapbyggeri anno 2012 skal naturligvis også være veludstyret i forhold til teknologier, som vi ved virker, og som vil give beboerne større frihed i dagligdagen, siger Jane Jegind.

Forvaltningen arbejder derfor med forskellige mulige velfærdsteknologiske løsninger til fx at:
åbne/lukke entredøren, åbne/lukke vinduer i boligerne, trække gardiner for/fra, tænde/slukke/dæmpe lyset, vaskeanordninger, skylle/tørre-toiletter, robotstøvsugere mv.

Pressen er velkommen, når Jane Jegind i dag kl. 11 tager første spadestik, hvor bl.a. beboere og pårørende vil være til stede. Efter forudgående aftale vil der også være mulighed for at se de nuværende boliger på Munkehatten, der altså nu skal renoveres.

Tid og sted
Torsdag den 7. april kl. 11
Munkehatten nr. 2-4
5220 Odense SØ

FAKTA om det nye Munkehatten

Det nye Munkehatten får plads til 45 beboere, hvilket er en udvidelse med 20 boliger. Desuden kommer det nye Munkehatten til at rumme en dagcenterfunktion, som vil skabe større sammenhæng og fleksibilitet i beboernes dagligdag.

Renoveringen og ombygningen af Munkehatten er vedtaget af Odense Byråd og kommer til at koste godt 100 mio. kr.

Yderligere oplysninger
Rådmand Jane Jegind, 20 91 10 31
Centerleder Annette B. Larsen, 23 31 47 57