Spring til indhold
Nyhed

Farvestrålende ænder indtager Vestergade

08-04-2011

Fra den 12. april vil Vestergade Vest og Mageløs vrimle med farvestrålende ænder og venlige politimænd. Det er en del af et kunstprojekt, som skal sætte fokus på, at vi skal tage hensyn til hinanden, når vi færdes i gaden.


De to kunstnere bag projektet, Gitte Skovmand og Eva Holm, har ladet sig inspirere af Viggo Vagnbys verdensberømte plakat Wonderful Copenhagen fra 1957. Plakatens motiv er en politimand, der holder trafikken tilbage for at lede en andemor med ællinger sikkert over gaden.


- Vi vil gerne med varme og humor gøre cyklister og gående opmærksomme på, at vi skal passe godt på hinanden i den nye gå- og cykelgade, siger Gitte Skovmand. 


Plakatens budskab har de to kunstnere omsat til 50 farvestrålende lokkeænder i gul, rød og grøn, som placeres på 14 podier flere steder i gaden. Træerne i Vestergade bliver ligeledes udsmykket med bannere af den venlige og opmærksomme politimand.


Et godt budskab
- Med projektet har de to kunstnere skabt en ny, kærlig fortolkning af et altid gældende budskab om at vise hensyn og drage omsorg i trafikken. Og det er jo et godt budskab at sende i Vestergade og på Mageløs, hvor cyklister og fodgængere nu færdes side om side, siger Jan Boye, rådmand i By- og Kulturforvaltningen.


I august sidste år blev busserne flyttet væk fra Vestergade Vest for at skabe bedre plads til fodgængere, handel, udeservering, leg og kultur. Omdannelsen til gå – og cykelgade er et led i arbejdet med at styrke bymidten som handelscenter og som rammen om et aktivt byliv.


Gågade med cykling tilladt er nyt i Odense. Vestergade Vest og Mageløs er derfor indrettet med flytbare bænke og cykelstativer og varierende lege- og aktivitetsmuligheder, så brugerne, handelslivet og Odense Kommune i fællesskab kan finde frem til, hvordan gaderne indrettes bedst muligt.


Indvielse
Kunstprojektet indvies i Vestergade den 12. april kl. 13.00, og alle er velkomne. Børn fra børnehaverne i bymidten er inviteret, og der bliver budt på saftevand og påskeæg til de fremmødte.


Vestergade Vest og Mageløs danner ramme om kunstprojektet indtil starten af august.


Kontakt
Kunstner Gitte Skovmand Jensen, tlf.: 22 21 88 85, e-mail: info@gitteskovmand.dk
Kunster Eva Holm, tlf.: 53 25 54 59, e-mail: eva@ryttervejen.dk
Kulturkonsulent Jette Flinch, tlf.: 65 51 28 04, e-mail: jfn@odense.dk
Projektleder Rune Bugge Jensen, tlf.: 65 51 27 65, e-mail: rbje@odense.dk


Læs mere om projektet Vestergade Vest/Mageløs på www.odense.dk/byliv.