Spring til indhold
Nyhed

Få indflydelse på busserne i Odense

23-03-2011
By- og Kulturudvalget i Odense besluttede på et møde d. 8. marts at nedlægge servicebusserne, da kommunen skal spare 36 mio. på den kollektive trafik over de næste 4 år. Kommunen har endnu ikke bestemt, hvornår det sker.
 
Når servicebusserne nedlægges, giver det plads i økonomien til at lave ændringer på andre ruter. By- og Kulturudvalget har besluttet at sende en række ændringer i høring hos borgerne.
 
Samtidig opfordrer FynBus nu alle til at komme med kommentarer til rutenettet – når der skal laves ny køreplan, er der nemlig mulighed for at blive hørt og få indflydelse på resultatet.
  
Deltag på nettet eller biblioteket
Høringen løber i 4 uger, hvorefter FynBus vil samle op på svarene og By- og Kulturudvalget vil tage stilling til, hvilke ændringer der skal gennemføres, og hvornår den nye køreplan skal træde i kraft.
 
Da FynBus sidste år havde de nye regionale ruter i høring, blev der lavet mange ændringer på grund af henvendelser fra passagererne, så det kan godt betale sig at deltage.
 
”Passagerenes henvendelser er en meget vigtig del af vores arbejde med nye køreplaner. Hvis vi hører om ønsker og problemer, har vi nemmere ved at tage hensyn til dem” udtaler FynBus’ direktør, Carsten Hyldborg.
 
Forslagene kan ses og kommenteres på FynBus.dk. I løbet af de nærmeste dage vil materialet også blive sendt til bibliotekerne i Odense, så borgere uden internetforbindelse stadig har mulighed for at se hvad der sker og give deres mening til kende.
 
Forslag til ændringer
De forslag som By- og Kulturudvalget ønsker at høre borgernes mening om, er:
 
Ny rute 28 som en forgrening af rute 29. Den skal så køre i Pårup og Villestofte i nordvest og Torpegården i syd, som erstatning for servicebussen. Det vil også betyde at disse kvarterer får bus i weekenden.
 
Rute 83 skal køre via kommunens genoptræningscenter på Hollufgård en gang i timen.
 
Rute 41 flyttes til Clausens Allé - Sdr. Boulevard – Heden for at komme nær Dalumvej og tættere på OUH.
 
Teletaxi til Birkum om aftenen og i weekenden, når rute 161-162 ikke kører.
 
 
Udover de forslag, som By- og Kulturudvalget nu sender i høring, er der også en ny Citybusrute på vej.
 
Citybussen er et forsøg med små busser på en ny rute, der vil køre tæt på centrum, så det bliver nemmere at komme mellem OBC og butikkerne i bl.a. gågaden.
 
Hvis man har andre forslag eller kommentarer til ruterne, skal man heller ikke holde sig tilbage med at give sin mening til kende.
 
Se høringsmaterialet på www.FynBus.dk