Spring til indhold
Nyhed

Fyn skal tænke tysk

23-05-2011

-De 16 tyske forbundsstater aftager tilsammen for knapt 92 milliarder danske kroner – næsten en femtedel af den samlede danske eksport. Tysklands eksportdrevne økonomi er kommet styrket ud af finanskrisen, og væksten på 3,6 procent er den højeste indenfor EU-området – så der er al mulig grund til at satse sydpå, lyder anbefalingen fra generalkonsul i Tyskland Claus Hermansen.


Der er også allerede fynske virksomheder, der har levet godt af eksport til Tyskland. Universal Robots er en af dem, og salgsmanageren derfra deler ud af sine erfaringer til arrangementet Ab in den Süden (Afsted til Syden) den 30. maj i Forskerparken. Det er Erhvervsklub Fyn, Wellfare Tech Region og Udvikling Odense, der står bag dagen. Odenses borgmester byder velkommen og har også holdninger til markedet i syd.


-Tyskland er vores største, stærkeste og ikke mindst nærmeste nabo, og derfor skal Fyn selvfølgelig tænke tysk. Der er ved at komme gang i hjulene efter finanskrisen, og de fynske virksomheder skal meget gerne med på vækstvognen. Forhåbentlig kan en dag med erfaringer og inspiration fra Tysklandseksperter skubbe til udviklingen, siger borgmester Anker Boye


Individuel sparring med ekspert

Ud over oplæg om erfaringer fra eksperter og cases har deltagende virksomheder også mulighed for at booke tid til møder med flere af oplægsholderne for at få individuel sparring. Det er nemlig vigtigt at sikre sig forståelse for de sydlige naboer, før eksporten er i hus. Kulturen er én af udfordringerne.


-Den danske tilgang til kommunikation, omgangsformer og forhandling rækker ikke i Tyskland. Den falder igennem og kan være direkte modarbejdende for det ønskede forretningsresultat. Velforberedthed er et must, ligesom det er hensigtsmæssigt at kunne sproget, fastslår Claus Hermansen.


Som repræsentant for Udenrigsministeriet skitserer han den store hjælp, der er at hente for danske virksomheder – hele vejen fra de første spæde overvejelser om eksport til eget datterselskab er etableret i Tyskland. Indgående lokalkendskab kombineret med politisk adgang til beslutningstagere på højeste niveau, gør Udenrigstjenesten til en attraktiv medspiller for eksportvirksomheder. Derfor runder generalkonsulen også af med en klar opfordring til de fynske virksomheder:


-Brug denne mulighed til at få hul på – eller mere ud af – det tyske marked!


Læs mere om arrangementet Ab in den Südenwww.udviklingodense.dk


For yderligere info kontakt projektleder Charlotte Kirkegaard Flugt: 23 30 49 91