Spring til indhold
Nyhed

Den danske sang

28-02-2011

Hvor højt kan den danske sang synges?

Hvornår bliver fædrelandskærlighed til nationalisme? Hvor går grænsen? Hvornår føler du dig dansk? Og hvor dansk? Se og hør QUASI Teaters bud på en politisk teaterkoncert og kabaretstemning i det 21. århundrede i Vollsmose Kulturhus.

Med et bjerg af instrumenter tryller en blond trio med de danske sange og jonglerer med forførende toner fra cello og mundharmonika til guitar og kam. Kvinderne danser og synger for os i store glimtende kostumer med kalvekrøs og sokkeholdere. Under det øverste lag titter små rød-hvide klæder frem. Men hvor meget får vi at se? Og hvad kan vi tåle at se? Hvor dansk har man lov at være? Hvor højt kan man tillade sig at synge den danske sang i dag?

QUASI vil ruske op i historien og forsøge at bruge den danske sangskat som et inkluderende redskab i vores multikulturelle samtid, frem for til opretholdelsen af en hemmelig klub for ærkedanskere.

Indvandring og integration fylder meget i den politiske debat. Mange danskerne stemmer på sloganet: ”Vi har gjort Danmark mere Dansk”. Men kan man tale om dansk som et tillægsord, der kan bøjes i dansk, danskere, danskest?

Med Den Danske Sang vil QUASI fravriste vores kultur dens nationalpolitiske fangentagen, og gøre den til noget vi igen er stolte af!

Kan vi sammen synge den danske sang? Og hvor højt?


Teaterkoncerten kan opleves i Vollsmose Kulturhus’ Store Sal tirsdag d. 1. marts kl. 19.30. Der er fri entré.


Kontakt:

Rasmus Skovmand, mobil 2280 8885, e-mail rasmus@db-forlag.dk