Spring til indhold
Nyhed

Deltag i debatten om den fremtidige letbane i Odense

01-11-2011

Frem til den 12. december kan byens borgere komme med ideer og kommentarer til den første etape af den fremtidige letbane i Odense. Det sker i forbindelse med den VVM-proces, Odense Kommune netop har sat i gang, og derfor inviteres alle interesserede til en række arrangementer i løbet af november.

 
- Letbanen kommer til at spille en hel central rolle i den udvikling, Odense står overfor i de kommende år. Den vil binde centrale dele af byen sammen på en effektiv og bæredygtig måde, som både styrker bylivet og erhvervsudviklingen og giver den kollektive trafik et gevaldigt løft. Letbanen er samtidigt et projekt, vi alle kommer til at mærke, og derfor har vi brug for borgernes ideer og kommentarer. Jeg ser frem til en god og konstruktiv dialog, og jeg håber, at mange odenseanere vil lægge vejen forbi vores arrangementer, siger Steen Møller, rådmand i By- og Kulturforvaltningen.
 
Åbent hus, workshops og borgermøde
Tre dage i november holder Odense Kommune åbent hus klokken 15 – 18 tre forskellige steder på letbanestrækningen:

  • 3. november: Odense Idrætspark, mødelokalerne 1. sal, Højstrupvej 5, 5200 Odense V
  • 15. november: Odense Centralbibliotek, mødelokalerne A+B, Østre Stationsvej 15, 5000 Odense C
  • 21. november: COK – Center for offentlig Kompetenceudvikling, salen på 1. sal, Schacksgade 39, 5000 Odense C

Her kan man høre mere om projektet og VVM-processen, eller få en snak med kommunens medarbejdere om bymiljø, luft, støj, trafik og anlægsarbejde.
 

Om aftenen kl. 19 – 21 er der workshops, hvor der er oplæg og efterfølgende diskussion i grupper.

 
Idéfasen rundes af med et samlet borgermøde på Syddansk Universitet den 24. november kl. 19 – 21. Borgermødet finder sted i Auditorium O-100 ved hovedindgangen, Campusvej 55, 5230 Odense M.

 
Tilmelding til workshops
Af hensyn til forberedelsen af de enkelte workshops er det nødvendigt at tilmelde sig, hvis man ønsker at deltage. Man kan tilmelde sig hos Charlotte Andersen på chpb@odense.dk. Er der for få tilmeldte til et enkelt arrangement, kan det blive nødvendigt at henvise til øvrige arrangementer.

 
Digital høringsportal
Udover de forskellige arrangementer har Odense Kommune oprettet en digital høringsportal, hvor man kan indsende sine ideer og kommentarer.

 
Læs mere på høringsportalen http://odense.hportal.dk/ eller på www.odense.dk/letbane.

 
Kontakt
Steen Møller, rådmand i By- og Kulturforvaltningen, tlf.: 5148 1920, e-mail: sm@odense.dk
Susanne Gerdes, VVM-myndighed i By- og Kulturforvaltningen, tlf.: 6551 2513, e-mail: sge@odense.dk