Spring til indhold
Nyhed

Danmarkspremiere på danmarksmesterskab

24-01-2011

-Vi sætter naturligvis pris på, at det første DM i Skills nogensinde bliver afholdt her i Odense. Dels fordi det er stor og spændende begivenhed, og dels fordi vi gerne vil være med til at sætte spot på uddannelse. Selv om Odense er en universitetsby, anerkender vi i lige så høj grad uddannelser, der er både teoretisk og praktisk orienteret, siger Odenses borgmester Anker Boye.


Odense Congress Center lægger hus til en danmarkspremiere, når DM i Skills løber af stablen den sidste weekend i januar. Det er der glæde over hos holdet bag.


-Det er fantastisk, der nu bliver et DM i Skills her i Danmark. Konkurrence hæver altid overliggeren, og det vil forhåbentlig også ske for de 36 deltagende fag. Mit håb er, at dette danmarksmesterskab vil sætte forøget fokus på faglighed og gøre de unge mennesker stolte af deres fag. Forhåbentlig giver det også flere lyst til at vælge en erhvervsuddannelse, siger SkillsDenmarks formand Jesper Juul Sørensen.


Derfor er der også fokus på folkeskoleeleverne til DM i Skills. Skolerne er inviteret til at besøge Odense Congress Center i dagene 27. – 29. november, hvor der vil være elevkonkurrencer, og ikke mindst er der mulighed for at prøve flere fag af i praksis.


Deltagerne til DM i Skills er alle under uddannelse på erhvervsskolerne. Tømrere, frisører, sosu-assistenter, ernæringsassistenter, kosmetikere, multimediedesignere, VVS’er og mange flere er repræsenteret. Formålet er at finde Danmarks bedste inden for alle fag, og cirka 12 af vinderne går også videre til verdensmesterskabet WorldSkills, der afvikles i London senere på året.


-Med DM i Skills får vi vist, at erhvervsuddannelserne også er for de ambitiøse. Der er masser af unge mennesker, der gerne både vil have hovedet, hænderne og hjertet med i deres uddannelsesvalg og senere jobs. Spændet er bredt og udvalget stort, som alle gæster til DM i Skills også vil opleve, siger Jesper Juul Sørensen.


DM i Skills i OCC den 27. – 29. januar 2011. Åbent for alle og gratis adgang.


Læs mere på www.skillsdenmark.dk


For yderligere information:

Kampagnemedarbejder Annika Yderstræde, SkillsDenmark, tlf. 5194 7002
Pressekontakt Katrine Krebs, Odense Kommune, tlf. 5177 7466