Spring til indhold
Nyhed

Danmarks første svanemærkede daginstitution ligger i Odense

03-05-2011

Det fejres med en masse glade børn, økologisk buffet og besøg fra miljøminister Karen Ellemann, der er med til den officielle indvielse af børnehuset Brobæklunden mandag den 2. maj 2011

Som den første daginstitution i Danmark, opnår Borbæklunden det skrappe nordiske miljømærke Svanen. Det sker fordi den nyopførte integreret institution med plads til 12 vuggestuebørn og 66 børnehavebørn, i både opførelse og anvendelse i helt særlig grad tager hensyn til klima og miljø.

Et svanemærket byggeri er bygget med fokus på bæredygtighed, miljø og godt indeklima, og sikrer optimale omgivelser for børnene. Desuden har huset et energiforbrug, der næsten er det halve af almindelige børnehuse.

Miljøpolitik ikke kun flotte ord
Børn- og Ungerådmand Stina Willumsen (SF), der er ansvarlig for området, glæder sig over indvielsen af det nye svanemærkede børnehus:

- I Odense har vi vedtaget en ambitiøs miljøpolitik, hvor der bl.a. er fokus på miljørigtigt byggeri. Derfor glæder det mig også at vi i Odense går foran og nu kan indvie den første svanemærkede daginstitution i Danmark. Det er jo de næste generationer, der skal overtage vores klode og for alvor kommer til at mærke konsekvenserne, hvis vi ikke retter op i tide. Med svanemærket byggeri sikrer vi, at det globale miljø belastes minimalt, men også et godt indeklima. Så børnehuset Brobækken bliver et hus, som er ressource-, miljø- og energirigtigt, og som har børnenes trivsel i fokus, udtaler Stina Willumsen

Flere på vej
Fra 2009 har det været muligt at svanemærke daginstitutioner. Norge har i dag en enkelt svanemærket institution, mens der ingen er i Sverige.

Og faktisk kommer Danmarks anden svanemærkede dagsinstitution også til at ligge i Odense. Kommunen er allerede ved at opføre endnu en institution, der kommer til at kunne leve op til de skrappe krav for at blive svanemærket. Denne institution indvies senere på sommeren 2011.


Pressen er velkommen til indvielsen med miljøminister Karen Ellemann og Børn- og Ungerådmand I Odense Kommune Stina Willumsen.

Indvielsen finder sted mandag den 2. maj kl. 10-11, Brobæklunden 50, 5260 Odense S.


For yderligere informationer, kontakt:

Børn- og Ungerådmand Stina Willumsen, tlf. 26 21 98 10
Institutionschef Britta Carl. tlf. 30 33 48 09