Spring til indhold
Nyhed

Danish Music Awards-vinder til Vollsmose Kulturhus

05-04-2011

Ved Danish Music Awards 2008 vandt den roste danske world music-gruppe Oriental Mood med Fatma Zidan i spidsen prisen for ”Årets World Track 2008” med nummeret ”Yoma.”


Det velanskrevne Oriental Mood er blot et af de mange danske musikalske foretagender, som Fatma Zidan kan høres med i dansk sammenhæng. Hertil kommer blandt andet det ligeledes velrenommerede Middle East Peace Orchestra. Begge har tidligere har gæstet Vollsmose Kulturhus.


Fatma Zidan har desuden sine egne ensembler, Fatma Zidan Group, Fatma Zidan Trio og naturligvis Fatma Zidan Kvartet.


Ikke blot vandt Oriental Mood med Fatma Zidan ovennævnte pris i 2008, for ved Danish Music Awards 2010 vandt Fatma Zidan i helt eget navn prisen for ”Årets Danske world track” - ”Ana Kol.”


”Ana Kol” er også åbningsnummeret på Fatma Zidans anden cd ”Hawel/Try,” der udkom sidste år. Cd’en fik flere anmelderroser, og høstede for eksempel fire af seks mulige stjerner i musiktidsskriftet Gaffa.


Det er således ikke hvem som helst, der gæster Vollsmose Kulturhus i denne måned, og dog er Fatma Zidan nok ikke et navn, der er særlig kendt i den danske offentlighed – endnu.


Helt anderledes står det til i den arabiske verden, for der har Fatma Zidan været et kæmpenavn i årevis, hvor hun siden 1998 har medvirket som sanger på mere end 1.000 numre med store arabiske navne. Desuden har hun været opera-ansat som korsanger i flere år, men egentlig er Fatma Zidan blandt andet konservatorieuddannet med klassisk harpe som instrument.


Fatma Zidan er et navn i international topklasse, der nok snart får manifesteret sig bredere end hidtil – også i Danmark. Fatma Zidan er nemlig blandt andet udtaget til at spille på den internationalt kendte – og vigtige – Spot Festival, der finder sted i Århus den 27 & 28 maj 2011.


Den 14. april 2011 er det dog Vollsmose Kulturhuhus, det gælder, når Fatma Zidan Kvartet træder op. Fatma Zidan Kvartet består foruden Fatma Zidan af Lars Bo Kujahn på qanun og tabla, Bilal Irshed på Oud og Adam Ørvad på Harmonika.


Sammen fremfører de Fatma Zidans musik, der er et unikt mix af kærlighedssange om erfaringer, længsel og kærlighed til Fatma Zidans hjemland.


Oplev en gang spændende world music, der med egyptiske rødder spænder fra traditionel arabisk musik til moderne pop.


Koncerten er støttet af Odense Musikudvalg og Statens Kunstråds Musikudvalg.

Kontaktperson:

Peter Widmer
Kommunikations- og kulturmedarbejder
Vollsmose Kulturhus
Vollsmose Allé 14, postboks 48
5240 Odense NØ

Tlf.: Direkte: 6375 0882
Mail to: pawi@odense.dk