Spring til indhold
Nyhed

Café med frivillige skal forebygge ensomhed blandt ældre

05-07-2011

Fra onsdag den 6. juli 2011 danner caféen på Egmont Plejecenter rammen om det særlige tilbud for hjemmehjælpsmodtagere i Bolbro. Frivillige fra Røde Kors vil sørge for, at de ældre føler sig godt tilpas, fx ved at sætte gang i snakken ved bordene, servere kaffe og måske synge en fællessang.


- Håbet er, at caféen kan være med til at forebygge ensomhed blandt de ældre. Vi har desværre ikke besøgsvenner nok til alle de ensomme ældre i byen, så caféen er en oplagt mulighed for at samle flere på ét sted. Og det kan jo igen være med til at knytte venskaber mellem de ældre, fortæller formand for Dansk Røde Kors i Odense Lajla Hallundbæk.


Hjemmeplejen giver ekstra tid til omsorg

Caféen er målrettet de ældre, som har svært ved at opsøge andre tilbud uden personlig hjælp. Og der er behov for et andet tilbud til disse ældre, lyder det fra hjemmeplejeleder i Højstrupgruppen Hanne Andersen:


- Der er en del ældre her i området, som sidder meget alene. De vil få stor glæde af at komme et sted, hvor der bliver taget særlig hånd om dem, og hvor der ikke sidder en masse mennesker, der kender hinanden i forvejen.


Samarbejde gavner borgerne

Caféen sker i tæt samarbejde med hjemmeplejen, fordi personalet har den tætte kontakt til de ældre, som har behov for socialt samvær. Hjemmeplejens personale kan desuden gøre brug af de såkaldte ’omsorgstimer’, som giver mulighed for følge den ældre hen til caféen, hvis der er brug for et kendt ansigt den første gang.


- Jeg er utrolig glad for, at vi i samarbejde med Røde Kors nu kan være med til at skabe relationer mellem de ældre, der tilbringer de fleste timer alene og stort set kun har kontakt med hjemmeplejen, udtaler ældrerådmand Jane Jegind (V).


Ældre, som ikke får hjælp fra kommunen, er også velkomne i caféen. Kontakt frivillighedskoordinator Pia Andersen på tlf. 65 51 39 27 for nærmere information.

  
 
Kontaktinformation  
Rådmand Jane Jegind, mobil 20 91 10 31
Lajla Hallundbæk, formand for Røde Kors i Odense, mobil 41 42 88 18
Hanne Andersen, hjemmeplejeleder i Højstrupgruppen, tlf. 65 51 37 11
Pia Andersen, frivillighedskoordinator i hjemmeplejen, tlf. 65 51 39 27