Spring til indhold
Nyhed

Bycyklerne i Odense bliver nu gratis de første 30 minutter

20-12-2011

De første bycykler blev introduceret i efteråret 2010, og nu har Odense Kommune indsamlet de første erfaringer efter godt et år med bycykler i Odense. Sammenlignet med andre byer, udlejes bycyklerne mindre. Derimod er den gennemsnitlige udlejningsperiode på 75 minutter længere end på verdensplan, hvor den gennemsnitlige udlejningsperiode er på ca. 30 minutter.
 

- Vi sætter nu prisen ned og gør den første halve time gratis, så det bliver mere attraktivt at benytte bycyklerne, uanset om man skal ud på en kort eller en længere tur. Vi har en stærk cykelkultur i Odense, og derfor er det også vigtigt, at vi kan tilbyde borgere og besøgende gode muligheder for at tage cyklen, siger Steen Møller, rådmand i By- og Kulturforvaltningen.

 

Samtidig arbejder Odense Kommune og AFA JCDecaux på at gøre systemet endnu mere brugervenligt, så bl.a. personer med udenlandske mobilnummer mv. får lettere ved at leje en bycykel. Dette introduceres til foråret 2012.

 

- Odense har altid været Danmarks cykelby no. 1, og derfor er vi glade for den gode modtagelse som brugerne har givet introduktionen af bycykler og cykler til pendlere. Som verdens største leverandør af bycykelsystemer, forsøger vi hele tiden at optimere systemerne, så brugerne kan få mere fornøjelse af systemet, siger Kim Axelsen, CEO i AFA JCDecaux.

 

Populære pendlercykler

I foråret 2011 fik Odense desuden pendlercykler, hvor brugerne har deres egen cykel og eget stativ og lejer cyklerne i f.eks. en uge eller en måned af gangen. Evalueringen viser, at pendlercyklerne har været en stor succes, og mange benytter sig af pendlercyklerne mellem stationen og arbejdspladsen.

 

By- og pendlercyklerne i Odense kan lejes hele året rundt i modsætning til bycyklerne i andre danske byer.
   
Kontaktinformation  
Steen Møller, rådmand i By- og Kulturforvaltningen, e-mail: sm@odense.dk, tlf.: 51 48 19 20

Kim Axelsen, CEO hos AFA JCDecaux, tlf.: 36 34 24 00