Spring til indhold
Nyhed

Børnenes Rekordbog 2012

24-10-2011

Børnenes Rekordbog er på banen igen!


Børn fra alle egne af landet lagt overgår sig selv for at slå de gamle rekorder - og for at finde på massevis af nye.
Børnenes fantasi og kreativitet har været enorm, og der er 453 nye rekorder ud af i alt 1.180 fantasifulde rekorder.

 

Skal du være med på en griner – så slå bare op i Børnenes Rekordbog og læs løs! Vi kan igen præsentere næsten 1.200 fantasifulde rekorder.

 

Læs om en 165 cm høj ’popcorn mumie’, 1.898 Hårnåle i håret, børn der trækker brandbil, spejderne der bagte et snobrød på 14,96 m. Eleverne der byggede et matematisk mælkekartonhus på 44,442 m2. Der er vaders kapløb, Stigeklatring på Wienerstige, en 3,38 meter sprællemand, 233 børn i MGP-dans. Se billede af 53 børn der kørte på plast scooter, en flødebolle der skiftede hånd 783 gange, Christina Kjær med et 141 cm langt lyst hår. Og så er der ikke mindst alle de skøre samlinger! Kun fantasien sætter grænser, og fantasien blandt de danske børn er, ja – grænseløs!

Se medsendte liste over rekordeksempler i de forskellige regioner, som vi også kan sende adresse og tlf. nummer på. Vi kan faktisk sende alle rekorder i dit/jeres lokalområde.


Børnenes Rekordbog er et pædagogisk projekt, hvis fornemste opgave blandt andet er at styrke fællesskab, fantasi, spontanitet og kreativitet hos børn og give dem et sted, hvor de kan konkurrere på egne præmisser. Det hele begyndte i 1988 med lagkagekast og børnevask i Tivoli Friheden, Århus, men det er hurtig blevet et projekt, hvor børn og unge fra hele landet deltager. Det er både SFO’er, klubber, spejdere, skoleklasser, kammerater og enkeltpersoner, som hvert år indsender rekordforsøg.
Rekorderne er inddelt i forskellige kategorier: flest, mindst, størst, længst, højest, hurtigst, maraton, samlinger og andre. De rekorder, der bliver sendt ind, er enten spritnye opfindelser eller tidligere rekorder, der er blevet slået i år.

 

I år fejres udgivelsen lørdag d. 29. oktober kl. 10.00 i Rosengårdcentret, Ørbækvej 75, 5220 Odense SØ, hvor Thomas Bach, Konst. Adm. Direktør for Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune ’leger med’. Arrangementet er lavet i samarbejde med Virkelyst Fritidscenter, som er et af vores regionskontorer. Børn fra hele Danmark vil udstille deres rekorder, og der vil være masser af rekordaktiviteter.  (Se medsendte program med kontaktliste til vores regionskontorer (børneinstitutioner)). Yderligere information og flere eksempler på rekorder kan fås ved henvendelse til redaktør Mikael Brøgger på tlf. 8692 9050 /2720 9050 eller e-mail: post@rekordbog.dk. Han kan bl.a. formidle kontakt til børn og institutioner landet over, som er nævnt i årets udgave og sende tekst og billeder af rekorderne. Se også www.rekordbog.dk

Fakta om bogen

Titel:                            Børnenes Rekordbog 2012

Forfatter:                     Mikael Brøgger

Omfang:                      184 sider

Pris:                              149,95 kr.


Udkommer fredag den
14. oktober 2011

Bestilling af eksemplar med henblik på anmeldelse sendes til e-mail: presse@lindhardtogringhof.dk