Spring til indhold
Nyhed

Børnenes jord indvies d. 4 maj

29-04-2011

Anker Boye indvier Børnenes Jord onsdag den 4. maj

Onsdag den 4. maj 2011 kl.13.00 skal det fejres, at Børnenes Jord i Højstrup er blevet grundigt renoveret og udbygget. Dette sker med en officiel indvielse af området, som borgmester Anker Boye forestår. Alle områdets børn, unge og voksne er velkomne til at deltage i festlighederne.

Børnenes Jord er et lege- og aktivitetsområde, opstået under Byudvalgsarbejdet, hvor der blev bevilget penge til multibanen tæt ved KFUMs Boldklub, Højstrupskolen, SFO og Tarup Ungdomsskole. Meningen var at give et frirum til børn og unge - et sted, hvor de selv bestemte. Denne tanke har også været bærende for den arbejdsgruppe, der har kæmpet for at få Børnenes Jord renoveret og udbygget. Der blev søgt og givet midler fra Odense Kommunes Forstadspulje til arbejdet. Et godt samarbejde med Odense Kommune, Park og Natur har gjort det muligt at få renoveringen og udbygningen realiseret.

Søren Oemig fra SIKO har udført det imponerende arbejde med at renovere de eksisterende redskaber og bygge nye, der kan udfordre områdets børn og unge. På området er der nu en stor bålhytte, flere forskellige balanceredskaber, klatretove, sandkasse og gyngestativer bl.a. med en fugleredegynge.

Børnenes Jord fremstår nu som et indbydende område, der giver masser af muligheder for at lege, styrke balancen, få motion og udøve lidt parkour, holde picnic, lave bål og grille. Et område for alle aldre.

Arbejdsgruppen omkring Børnenes Jord består af repræsentanter fra KFUMs Boldklub, Tarup Ungdomsskole, Højstrupskolen og SFO, Kontaktgruppe Højstrup og Boligforeningen Højstrups helhedsplan Nøglen til et løft. Fremadrettet har arbejdsgruppen fået penge fra Odense Kommunes Forstadspulje til etablering af bedre belysning af området, som skal gøre området mere trygt at færdes i og virke præventivt i forhold til hærværk. Samt penge til at gennemføre en række tema-ture for områdets beboere ind i det militære område, som ligger lige op ad Børnenes Jord. Turene skal være med til at åbne militærområdet og dets mange muligheder for områdets børn, unge og voksne.

Yderligere oplysninger:

Finn Johansen 2617 5852
Jan Michael Hansen 63755772