Spring til indhold
Nyhed

”Global Rock’n’Blues” i Vollsmose Kulturhus

23-03-2011

D-O-K spiller ”Global Rock’n’Blues” i Vollsmose Kulturhus den 31. marts, kl. 20 – 22. Entré: 40 kr.


D-O-K er en hyper-musikalsk, udadvendt trio, der skiller sig ud, og som består af livserfarne, garvede musikere med strålende publikumskontakt.


Trommeslageren og korsangeren Preben Devantier, der blandt andet har en fortid i det legendariske band Steppeulvene, startede for eksempel sin musikalske karriere helt tilbage i første halvdel af 60’erne. Guitaristen Ole Kjellerup, der også høres på kor, har eksempelvis spillet med sangeren og keyboard-manden Jan Olsen i mange år. Sammen har de optrådt på flere forskellige spillesteder, og mange vil blandt andet huske de to for deres mange, publikumsspækkede koncerter på det for længst hedengangne Musikkælderen i Dronningensgade i Odense.


Men også D-O-K trækker mange publikummer hvor end de spiller, og for eksempel satte de publikumsrekord på Odenses Jazzhus Dexter for nogle måneder siden.

D-O-Ks musikalske omdrejningspunkt er sangeren Jan Olsen, der i sit vokale udtryk kan minde om en Tom Waits. Med sin særlige rå og kraftfulde blues-stemme fortolker Jan Olsen sammen med sine to medmusikere egne sange. Men også kompositioner af kunstnere som Willy DeVille, Daniel Lanois, Muddy Waters og Tony Joe White er på trioens omfangsrige repertoire.


En del af D-O-Ks numre er prægede af latinamerikansk inspirerede rytmer og flerstemmigt kor og byder på en spændende afveksling i forhold til den klassiske bluesskabelon.


D-O-K kalder deres spillestil for ”Global Rock’n’Blues”, og dén er bygget op omkring iørefaldende riffs, sjælfulde klaverindsatser og saftige soloer fra guitarist Ole Kjellerup, der både håndterer elektrisk og akustisk guitar. Og så klarer Jan Olsen bassen på sit keyboard så kompetent, at man slet ikke savner en bassist i dette solide orkester.

Det hele bæres godt frem af Preben Devantiers på én gang tilbagelænede og sikre trommespil med fine detaljer og helt opdaterede 60’er-fills.


Der er således lagt op til en forrygende aften i selskab med D-O-K i Vollsmose Kulturhus.


Koncerten er støttet af Odense Musikudvalg og Statens Kunstråds Musikudvalg.

Kontakt
Kulturhusmedarbejder Ann Christina Lie, tlf. 63 75 08 81, e-mail aclie@odense.dk