Spring til indhold
Nyhed

Bjørn Svin og System på Kulturmaskinen

08-04-2011

De fleste husker nok BJØRN SVIN for hittet "Mer Strøm #2" fra 1997, som med sit ultra-catchy tema og overgearede drengerøvsattitude lynhurtigt fik cementeret Bjørn Svins navn i folks bevidsthed. (Nummeret fik en renæssance i 2008 i form af Den Sorte Skoles mashup "Svinemalkeren"). Bjørn Svin er igen super aktuel med sit anmelderroste album "Browen", der udkom i marts 2010 og viser frugten af mange års påvirkninger af såvel klassisk musik, eksperimenterende elektronisk musik og lydkunst. Som en af de få besidder Bjørn en evne til at skabe elektroniske koncerter med en ekstremt smittende energi samt et stort element af improvisation.

Pressen skrev om Browen:
"Bjørn Svin har udviklet sig fra at være klassens frække dreng til at være en mester inden for sit felt. En mester der har lavet et mesterværk. Hverken mere eller mindre."
6/6 — Soundvenue (DK).

SYSTEM — Sammen og hver for sig står Anders Remmer (Dub Tractor), Thomas Knak (Opiate) og Jesper Skaaning (Acustic) som pionerer inde for elektronisk musik herhjemme, og efter en længere pause er de nu vendt tilbage under bandnavnet System, og har netop udgivet det meget anmelderroste album med den enkle titel ”B”.

Trioen debuterede i 1995 som Future 3 med albummet 'We Are the Future 3', som bød på ambient og electronica af international klasse og skaffede dem en del anerkendelse under for Danmarks grænser. Efter syv år som Future 3 skiftede trioen i 2002 navn til System for at markere et stilskift og udgav et album af samme navn. Siden da har man desuden kunnet høre dem i konstellationen People Press Play sammen med sangerinden Sara Savery, som tilførte deres electronica et mere poppet udtryk med sin skønsang.

Pressen skrev om ”B”:
"Kombinationen af det fnuglette, afgrundsdybe og knasende sprøde minder om en musikalsk fem retters menu på en Michelin-restaurant. Det er ganske enkelt klasse af den gode gamle slags." 
5/6 — Soundvenue (DK)

"I sidste ende er det, der gør B til noget særligt, den unikke Systemske kvalitet, som gennemsyrer rytmik, melodiføring såvel som produktionen, og det er det, der skaber en musikoplevelse i klasse A." 6/6 — GAFFA (DK)

Koncerten præsenteres af DanceLikaMonkey og Kulturmaskinen


Kulturmaskinen, Store Sal

Lørdag den 16. april 2011 kl. 21.

Dørene åbnes kl. 20


Forsalg: 80 kr. / 60 kr. for studerende med gyldigt studiekort

Dørsalg: 90 kr. / 70 kr. for studerende med gyldigt studiekort

Forsalg på www.fyensbilletten.dk

 

Yderligere oplysninger

Jimmi Mørup (Kulturmaskinen), tlf. 65 51 28 22