Spring til indhold
Nyhed

Billigst at bo i Odense

11-05-2011

Den nye rapport sammenligner økonomi og aktiviteter for de seks kommuner. Tallene viser blandt andet, at Odense igen er den billigste af de seks kommuner at leve i.


Regneeksempler for par med to børn samt enlige forsørger med to børn viser, at de samlede leveomkostninger til skatter samt daginstitutioner er laveste i Odense sammenlignet med de øvrige kommuner. Helt nøjagtigt er udgifterne for et par med to børn på 227.916 kr. årligt i Odense. Borgere kan dermed opnå en besparelse på over 17.000 kr., hvis de vælger at bosætte sig i Odense frem for København.


Ser man kun på udgifterne til børnepasning placerer Odense sig i den billigste ende. Helt præcist kan en borger i Odense spare over 16.000 kr. pr. barn ved at få sine børn passet i en daginstitution i Odense frem for én i København.


Flyttede til Odense fra København

For ca. fem måneder siden flyttede konsulent Esben Fulgsig sammen med sin kone Louise Lykke Olsen, der er sygeplejerske, og deres to døtre fra København til Odense. Og han kender udmærket regnestykket.


- Forklaringen eller retter regnestykket var ganske enkelt for os. Ved at flytte over kommunegrænser kunne vi spare penge. Derfor flyttede vi til Odense, hvor vi bl.a. også fik meget mere bolig for pengene, siger Esben Fulgsig.


En elektronisk udgave af  den nye rapport findes her (PDF).


Yderligere informationer fås ved henvendelse til nedenstående personer:


Odense Kommune:

Tina Slot, Tlf: 65 51 11 30, e-mail: tsl@odense.dk

Nurcan Yigen, Tlf.: 65 51 11 35, e-mail: ny@odense.dk