Spring til indhold
Nyhed

Alle Børn Cykler i Odense Kommune

02-09-2011

Logo for kampagnen

- 145.000 børn står klar til at trampe i pedalerne i hele landet

Pas på cyklerne… Det bliver nødvendigt fra mandag den 5. september og to uger frem. Næsten 4.000 skolebørn fra Odense Kommune cykler til og fra skole i kampagnen ”ALLE BØRN CYKLER”. Deltagerantallet på landsplan i år er rekordstort og viser, at danske skolebørn er vilde med at transportere sig selv med hjælp fra verdens sundeste transportform.

Alle Børn Cykler er med til at udvikle sunde, glade og selvstændige børn, som lærer at passe på sig selv og andre i trafikken. 
 
- Mere end 145.000 skoleelever er tilmeldt, og Cyklistforbundet glæder sig over den store opbakning, kampagnen møder i hele landet. Det viser et engagement og en vilje fra både kommune og skoler, som vil være med til at sikre børn og unges aktive cykelliv i fremtiden, siger kampagnechef Loa Bendix fra Cyklistforbundet.
 
Region Midtjylland ligger helt i front med ca. 38.000 tilmeldte elever, mens Region Syddanmark ligger på en tredje plads med ca. 35.000 cyklende elever. Du kan se statistikken for tilmeldte elever her: http://www.abc-abc.dk/Om-ABC/Talogstats.aspx

Udover dysten, hvor klasserne konkurrerer om flotte præmier, bl.a. cykler til hele klassen fra Batavus, har Cyklistforbundet udarbejdet et omfattende undervisningsmateriale, så indsatsen på cykelstien med fordel kan kombineres med spændende og sjov læring. Materialet henvender sig til alle klassetrin i folkeskolen.

I Odense Kommune er der igen i år ekstra lokale præmier på højkant, bl.a. en skolefest til skolen med flest cykeldage.

Alle Børn Cykler – kort fortalt:
Cyklistforbundet og TrygFonden har siden 2002 arrangeret kampagnen Alle Børn Cykler i samarbejde med kommunerne, som henvender sig til skolebørn i 0. – 10. klasse. Kampagnen sætter fokus på børns transportvaner til og fra skole, og i 2010 cyklede 130.000 skolebørn med i kampagnen, som i 2011 kører fra den 5. – 16. september. Det er gratis at deltage, og Cyklistforbundet tilbyder på www.abc-abc.dk undervisningsmateriale, som med fordel kan indarbejdes i undervisningen i kampagneperioden.

For yderligere information, kontakt venligst:
Cyklistforbundet: Loa Bendix på: 40 70 83 54 eller via loa@dcf.dk
Odense Kommune: Tina Møller Nielsen på: 20 80 79 53 eller via tmn@odense.dk