Spring til indhold
Nyhed

Vokseværk til fynske virksomheder

11-11-2010

-Som leder og især ejer i en ung virksomhed er det væsentlig at få sparring udefra. Vi havde en plan for, hvad vi ville opnå, da vi startede virksomhed op, men vi var også meget opmærksomme på løbende at få rådgivning udefra. Det er helt nødvendigt for at løfte blikket fra hverdagen og drive det videre, udtaler Søren Skovbølling, der startede IT-virksomheden NeoProcess op i 1994 og i dag er bestyrelsesformand.


Det er netop nødvendigheden for denne sparring udefra, der har fået Udvikling Odenses erhvervsservice til at skabe projektet VokseVærk – et rådgivningsforløb over et år med både individuel sparring og fælles arrangementer rettet mod små og mellemstore virksomheder på Fyn.

-Vi ved, vi har en stor udfordring her i Danmark, fordi kun 5 procent af vores nystartede virksomheder vækster efter de første fem år. Derfor har vi med VokseVærk ville skabe et initiativ, der kommer denne tendens i møde og som sætter fokus på de temaer, der er med til at hindre virksomhedernes vækst. Fyn har brug for virksomheder, der hele tiden er i vækst. Og vores opgave er at understøtte dem og hjælpe dem videre, siger erhvervschef hos Udvikling Odense, Kim Ulrik.


Da VokseVærk først starter op fra nu, har ingen virksomheder været igennem forløbet endnu, men Søren Skovbølling kender til at have behov for blikket udefra og siger:


- Vi har altid vidst, at vi ikke kunne være eksperter på alt. Der skal øjne på en virksomhed udefra fra eksterne rådgivere eller fra en professionel bestyrelse. Der er mange svære beslutninger, når man er virksomhedsejer, f.eks. har jeg valgt at afgive suverænitet på den daglige ledelse med ansættelse af en adm. direktør. Det var en svær beslutning, men det var vigtigt for virksomheden, fordi vi herigennem har endnu bedre muligheder for at fortsætte vores vækst.

VokseVærk henvender sig til yngre fynske virksomheder med mellem 5 og 50 ansatte. Der er startkonference onsdag den 17. november på Tre For Park kl. 14-17.


Læs mere om VokseVærk på www.udviklingodense.dk

For yderligere info:

Erhvervschef Kim Ulrik, Udvikling Odense, tlf. 2336 2252