Spring til indhold
Nyhed

VIRTUOSE VÆRKER FOR EKVILIBRISTER

18-02-2010
Musikere i symfonikerliga har deres helt egen "sound", når de spiller på deres instrument. Det kan opleves til Pro Musica koncerterne, når medlemmer af Odense Symfoniorkester og nogle af landets dygtige solister og instrumentalister spiller kammermusik.

Til Pro Musica koncerten den 2. marts, kan publikum bl.a. opleve Odense Symfoniorkesters paukist, Thomas Georgi, i André Jolivet's brag af en Slagtøjskoncert samt det unge talent, Bjarke Mogensen, på akkordeon i Paul Hindemiths Kammermusik nr. 1.

Ved Pro Musica koncerterne får musikerne mulighed for at performe som solister eller i duetter, trioer, kvartetter, kvintetter og øvrige mindre besætninger for kammermusik. Det giver en unik mulighed for at lytte til det enkelte instrument og til musikeren. Men hvad er det, der sker, når 10 musikere sætter sig på scenen og spiller kammermusik? Der opstår en særlig ordløs kommunikation. På en gang intuitiv og indstuderet. Det er musik til hjertet og til kammeret - altså til publikum, til dig på stolerækkerne.

Pierre Guis, som spiller i 2. violingruppen i Odense Symfoniorkester, er en entusiastisk kammermusiker. ”Kammermusik giver en bredere musisk horisont – både for publikum og for os musikere. Personligt følger jeg mig meget privilegeret, når jeg spiller med mine kolleger. Jeg oplever også, at det beriger vores spil i orkestret”, siger Pierre Guis.

"Koncerten er sammensat af nogle værker, som på hver sin måde er teknisk svære for musikerne. For publikum bliver det en inciterende oplevelse", lover Rune Most, solofløjtenist i Odense Symfoniorkester og en af arrangørerne af Pro Musica, som er Odense Symfoniorkesters egen kammermusikserie.

Det unikke ved Pro Musica koncerter er, at programmet er sammensat ud fra de enkelte musikeres og ensemblets ønsker og lyst til lige netop at formidle de værker. Udover mødet med Odense Symfoniorkesters egne passionerede musikere, får publikum også mulighed for at møde nogle af Danmarks fremtrædende musikere, heriblandt studerende fra konservatorierne.

Til aftenens koncert medvirker bl.a. Bjarke Mogensen på akkordeon. Bjarke Mogensen debuterede som solist med Münchner symfonikerne 13 år gammel, i en live udsendelse på tv kanalen ZDF med millioner af fjernseere. Til daglig studerer Bjarke på Det Kgl. Musikkonservatorium i København.
Pro Musica koncerten den 2. marts kl. 20.00 byder på virtuose værker af nogle af 1900-tallets toneangivende komponister.

Der er en tysker, en franskmand og en argentiner på programmet – alle fire komponister, som var særdeles produktive. Hver især var de store musikalske talenter, der i en tidlig alder spillede på op til flere instrumenter og siden blev berømte som komponister.

Læs mere på odensesymfoni.dk

Pro Musica koncert
Tirsdag 2. marts 2010 kl. 20.00
Pro Musica Salen – Odense Koncerthus

Program:
Paul Hindemith: Kammermusik nr. 1
André Jolivet: Slagtøjskoncert
Jean Francaix: Quintette
Alberto Ginastera: Strygekvartet nr. 2

Medvirkende: Medlemmer af Odense Symfoniorkester og gæster