Spring til indhold
Nyhed

Den danske kartoffel fejres på landets plejecentre

15-06-2010

Valdemarsdag, den 15. juni, er en festdag for landets plejehjemsbeboere. Langt de fleste plejecentre fejrer nemlig Danmarks Kartoffeldag. På Hjallese Plejecenter i Odense begynder festen kl. 12.00, hvor beboerne får serveret nye danske kartofler, paneret flæsk med persillesovs og grøntsager. Traditionen tro får beboerne også serveret en snaps til maden.

Sang til anledningen

Som noget nyt vil plejehjemsbeboerne over hele landet også få udleveret en festsang forfattet i dagens anledning.

Sangen er forfattet af odenseaneren Ove Neiiendam, der ud over at være en ivrig sangskriver, også er frivillig på Hjallese Plejecenter samt med i lokalrådsarbejdet. Ove Neiiendam synger for på Hjallese Plejecenter, hvor også ældrerådmand Jane Jegind (V) vil deltage.


11 år gammel tradition

Det hele begyndte for 12 år siden, hvor en pårørende til en plejehjemsbeboer i Otterup ”smuglede” nye kartofler ind på plejehjemmet til sin mand. Hendes ønske og forslag var, at også de andre plejehjemsbeboere bare én gang om året fik nye kartofler. Og sådan blev det. Allerede året efter blev idéen videreført af Danmarks Kartoffel Råd, og i år er det altså 11. gang, at vi kan fejre hele Danmarks Kartoffeldag på Valdemarsdag.


Jane Jegind glæder sig over den årligt tilbagevendende tradition:

- Det er en god anledning til at nyde det traditionelle danske køkken. I år er der sat ekstra kolorit på oplevelsen ved at alle plejecentre har fået kartoffelpotter ud. En ny opfindelse fra plastpotteproducenten CombiPot og Gartneriet 7eren, som vi med glæde tester af på kommunens plejecentre.


Tid og Sted

Pressen er velkommen, fra kl. 11.45, til årets kartoffelfest på:

Hjallese Plejecenter

Hjallesegade 30
5260 Odense S


Kartoffelfestmenuen

· Paneret flæsk med persillesovs og nye danske kartofler + grøntsager

· Is m. jordbær


Maden serveres kl. 12.00.


Yderligere oplysninger

Rådmand Jane Jegind (V), mobil 20 91 10 31

Kommunikationskonsulent Annette Wognsen Frederiksen, Ældre- og Handicapforvaltningen, mobil 21 17 24 84