Spring til indhold
Nyhed

Ungdomsjury er klar til OFF10

27-05-2010

”Vi bliver klogere på film!”


Sådan lyder forventningen fra en elev i 7.c fra Pårup skole. Klassen er udvalgt til at være ungdomsjury ved Odense Internationale Film Festival i år. 7.c deltog sidste år i en workshop på OFF09 og har også arbejdet med film i undervisningen, så de er allerede meget filminteresserede.I samarbejde med Pædagogisk Mediecenter uddannes klassen til opgaven bl.a. ved at få undervisning i filmens historie og filmiske virkemidler af filmkonsulent og long time OFF ven Ulrich Breuning, besøge TV2 Fyn og lære at skrive filmanmeldelser. Ungdomsjuryen er en meget vigtig del af OFF10, for den sikrer, at kvalitetskravene også præciseres af unge øjne, og i det hele taget demonstrerer, at de levende billeder netop er den unge målgruppes foretrukne medie. Det er ottende gang at Odense Filmfestival uddanner en ungdomsjury. ”Vi glæder os rigtig meget og det bliver spændende at finde ud af, hvordan de laver film, så det virker”, lyder det fra en anden elev i 7.c.

Odense Internationale Filmfestival, OFF10 har siden sin start i 1975 haft fokus på film for børn og unge, og festivalen har yderligere både filmværksteder til produktioner, hvor børn og unge selv kan få fingrene i materien, og en ungdomsjury, der vælger netop de unges favoritfilm.

Under filmfestivalen arbejder klassen i tre grupper: en jurygruppe, der udvælger vinderfilmene, en anmeldergruppe, der skriver anmeldelser til avisen og en filmgruppe, der laver en dokumentarfilm om det at være ungdomsjury.

For yderligere information, kontakt Birgitte Vejlmark Petersen, bp@pmc.odense.dk, tlf. 25 30 74 18