Spring til indhold
Nyhed

Udvikling i Odenses forstæder

19-08-2010

Økonomiudvalget har den 18. august fordelt midlerne for forstadspuljen 2010. Forstadspuljen skal være med til at fremme udviklingen og styrke identiteten i Odenses lokalområder.


Puljen er på 10 millioner kroner årligt i perioden 2010-2013, og det er første gang forstadspuljen på 10 millioner kroner uddeles.


Det lokale engagement er stort, og der er indsendt 55 ansøgninger og samlet søgt for næsten 33 millioner kroner.


Der er bevilget beløb fra 18.000 kroner til 1,5 millioner kroner til en række forskellige formål. F.eks. uderum, multibaner og forsamlingshuse.


Projekt ”Uderum” fik det største beløb. Projektet har fået knap 1,5 millioner kroner til to innovative lege- og læreområder ved Risingskolen og boligområdet Påskeløkken.


Projekt ”Uderum” er et samarbejde mellem RoboCluster og Påskeløkkeprojektet, og legerummene får intelligente, robotteknologiske legeredskaber. Projektet skal være med til at styrke sammenhængen i lokalområdet.


Styrker det lokale engagement


- Det er positivt, at vi har modtaget så mange ansøgninger, og det viser, at der er et stort lokalt engagement og en vilje til at udvikle det lokalområde, man bor i. Forstadspuljen skal være med til at styrke dette lokale engagement, så borgere, foreninger, organisationer med mere ved fælles hjælp får skabt gode rammer for den lokale udvikling i forstæderne, siger borgmester Anker Boye.


Han betoner, at selvom vi har økonomiske udfordringer i samfundet og i Odense Kommune, er det vigtigt, at vi fortsat prioriterer og investerer i lokalområdernes udvikling.


Ansøgningsfrist til forstadspuljen 2011 er den 1. november 2010.

Ansøgningsskema og oversigt med samtlige bevillinger og afslag kan ses på

www.odense.dk/forstadspuljen


Yderligere information:


Borgmester Anker Boye, 40 75 33 33.
Konsulent Hanne Rosenberg Christiansen, 65 51 11 08.