Spring til indhold
Nyhed

Udstilling om Odenses deltagelse på EXPO 2010

12-03-2010

Mandag den 15. marts starter en vandreudstilling om Odenses deltagelse på EXPO 2010 på Vollsmose bibliotek. Udstillingen kommer forbi 29 steder i Odense i løbet af 2010 og fortæller om, hvad Odense viser på pavillonen i Shanghai.

Vandreudstillingen bliver stillet op på biblioteker, i indkøbscentre og på en række folkeskoler for at give odenseanerne et indblik i, hvilke miljøhistorier Odense vil fortælle kineserne og besøgende på EXPO 2010. Odense er inviteret til EXPO 2010 på baggrund af erfaringer med at fremme cyklismen, men herudover skal Odense også vise sine øvrige kompetencer på miljøområdet.

Udstillingen består af 2 søjler, som fortæller om miljørigtige tiltag inden for vand, el, varme, renovation og cyklisme. Udstillingen ledsages af en otte siders avis, som man kan tage med hjem og fordybe sig i. I avisen fortælles om tekniske løsninger, effekten af de mange miljøvenlige tiltag og gode råd, som betyder, at borgerne både kan hjælpe klimaet og spare penge. Avisen er også lavet til skolebrug, som især de lidt større klasser kan bruge til at drøfte begreber som ”bæredygtighed” og ”CO2-neutralitet”.


Yderligere informationer
Konsulent Flemming Kjersgaard Johansen, fkj@odense.dk, tlf. 6551 1197