Spring til indhold
Nyhed

Tilfredshed med BorgerServiceCenter Odense

09-12-2010

Trods travlhed, ventetid og færre medarbejdere er BorgerServiceCenter stadig et godt sted at komme. Det viser en undersøgelse, som næsten 800 brugere af centret har deltaget i


Flere end otte ud af ti vender tommelfingeren i vejret for BorgerServiceCenter Odense. Det er især medarbejderne, som får gode karakterer, mens ventetiden er knap så attraktiv. 33% svarer, at de har ventet i mere end 15 minutter, og næsten en tredjedel af de spurgte fortæller også, at deres sag ikke blev færdigekspederet, den dag de kom.


- Det sidste hænger nok sammen med, at vi i sommer overtog området Enkeltydelser, og det kan være kompliceret at behandle de sager, der hører til her. Medarbejderne skal nemlig for hver enkelt ansøgning nøje vurdere, om ansøgerens økonomi er stærk nok til selv at klare betalingen af for eksempel restancen på huslejen. Derfor kan vi ikke altid svare på borgernes spørgsmål med det samme, forklarer Hanne Sørud, der er chef for BorgerServiceCenter.

 

Sæsonudsving

I forhold til marts, hvor BorgerServiceCenter gennemførte en lignende tilfredshedsundersøgelse, ser der ud til at være en lidt faldende tilfredshed med servicen.

- Jeg tror, det i høj grad skyldes, at vi i foråret ekspederer virkelig mange pas. En pasekspedition er forholdsvis ukompliceret. Så i forbindelse med pasekspeditionerne oplever borgerne både, at medarbejderne ordner problemet her og nu, og at de kommer hurtigt til. Det giver selvfølgelig en større tilfredshed med servicen, siger Hanne Sørud.


"Det er flot"
Rådmand Peter Rahbæk Juel, der er politisk chef for BorgerServiceCenter, synes, det er godt gået, at centret kan fastholde en høj tilfredshed, selv om det er trange tider, hvad ressourcer angår:


- Det er flot! Jeg har tidligere givet udtryk for, at besparelser vil medføre dårligere service over for borgerne, så det er rigtig glædeligt, at medarbejderne i borgerservice holder dampen oppe, og at kundetilfredsheden trods et lille dyk stadig er fuldt acceptabel, siger han.


Høj svarprocent
Undersøgelsen blev gennemført fra den 8. til den 19. november 2010. Borgerne blev i døren på vej ud bedt om at deltage i undersøgelsen af medarbejdere, som ikke havde haft noget at gøre med deres ekspedition.


- Jeg tror, at netop den fremgangsmåde har haft stor betydning for, at vi har fået så mange - måske også mere ærlige - svar. Medarbejderen ved skranken har nemlig ikke skullet belemre en eventuelt ophidset borger med et spørgeskema, og omvendt har borgerne sikkert følt sig lidt mere frie til at svare ærligt, når de blev spurgt af nogen andre, mener borgerservicechefen.


Svarprocenten nåede op på 30%, hvor den ved undersøgelsen i marts kun var på 6 %, og Hanne Sørud konkluderer derfor, at resultatet fra november er mere retvisende end det fra marts.


Yderligere oplysninger
Hanne Sørud, chef for BorgerServiceCenter: 2032 4794