Spring til indhold
Nyhed

Spil Høvdingebold på Grøn Koncert

25-06-2010
Muskelsvindfonden og DR åbner Høvdingeboldbanen op for endnu flere danskere med hang til holdsport på den sjove måde, når årets Høvdingeboldby 2010 kåres på Grøn Koncert. Det er stadig muligt at tilmelde sig med et hold.
 
Søofficerne, De rødhårede og Perlevenner har spillet deres turnering og fundet en vinder. Nu begynder så en ny landsdækkende turnering i Danmarks sjoveste holdsport: På hver af årets Grønne Koncerter kæmper udvalgte lokale hold om at vinde den indledende runde og spille sig videre til finalen i Valby, hvor de skal forsvare den by, de er stillet op i.

Den landsdækkende Høvdingeboldturnering finder sted som på Grøn Koncert Tour 2010. Årets Høvdingeboldby kåres ved finalen i København den 25. juli.

Fest, konkurrence og gang i den
For DR er samarbejdet en oplagt mulighed for at rulle Høvdingebold-bevægelsen videre fra tv-skærmen og ud til de unge, som dermed kan få masser af skæg, konkurrence og bevægelse, mens musikken spiller, og himlen står højt.
– Vi er superglade for muligheden for at bringe Høvdingebolden ud til endnu flere, udtaler DRs B&U chef, Birgitte Fredsby. - For DR handler det om at inspirere til fællesskab, til holdånd og til aktivitet. Først kastede vi bolden op til Sidney Lee og Sebastian Klein på DR1 sammen med Outdoor Barbies, De Tatoverede, Søofficererne og de andre. Så greb børnene bolden og begav sig ud i en landsdækkende skoleturnering. Og nu fortsætter Høvdingebold-bevægelsen videre til de unge ud i sommeren, til vores store fornøjelse.

Mødes lokalt og på tværs
Også Muskelsvindfonden er begejstret for det nye koncept: - Grøn Koncert er mere end blot god musik og fest - det er en tradition, hvor mennesker mødes og fester på tværs af forskellighed. Med Høvdingebold på Grøn Koncert kan vi sammen med DR i endnu højere grad sikre en lokal forankring, plads til forskelle og involvering i otte af Danmarks største byer. Og så er det jo fantastisk, at vi og alle Grøn Koncerts gæster kan have det sjovt, mens vi gør det, siger indsamlingschef Theis Petersen.

Årets Høvdingeboldby
Mellem 15. og 25. juli følges musik, fest og kampgejst ad i hhv. Esbjerg, Herning, Århus, Ålborg, Kolding, Odense, Næstved. Til turneringen udvælger en jury fra hver by 8-12 af de bedste, sjoveste og stærkeste opstillede hold, som senere dyster på pladsen under byens Grøn Koncert.
Turneringen sponsoreres af kommunerne i de byer, som afholder dem, og som vel alle håber på at tage sejren hjem til netop deres by. De enkelte byers vinderhold mødes i finalen i København25. juli., hvor årets HøvdingeboldBy kåres.

Det er stadig muligt at tilmelde sit hold her (tilmeldte skal være over 18 år): http://www.groenkoncert.dk/hoevdingebold/tilmeld-dit-hold-her.html

Læs mere om Høvdingebold og konceptet bag her: www.dr.dk/hbold

Find evt. flere DR Høvdingebold fotos til fri pressedownload på www.dr.dk/presse

For mere info, kontakt
• Muskelsvindfonden: Sponsorchef Charlotte Frølich via Kristina Sindberg 24860184
• DR B&U kanalchef Birgitte Fredsby på bif@dr.dk eller 28 54 40 39
eller B&U redaktør Ulla Hasselbalch på ulha@dr.dk eller 28 54 59 91