Spring til indhold
Nyhed

Schnitzel Paradise

07-01-2010

Få en forrygende filmoplevelse i Vollsmose Kulturhus for kun femten kroner

Den 17. januar 2010, kl. 15:30 – 17:30 præsenterer Salaam Filmfestival - film og dialog - i samarbejde med Vollsmose Kulturhus den forrygende hollandske spillefilm ”Schnitzel Paradise”. Filmen er velegnet for børn og unge fra 6. – 10. klasse, for gymnasieelever og for dem, der er på diverse ungdomsuddannelser, men ”Schnitzel Paradise” er også en glimrende familiefilm.


Wienerschnitzler og kærlighed på tværs er hovedingredienser i ”Schnitzel Paradise”, der er en energisk komedie om det svære, men også berigende kultur-møde. ”Schnitzel Paradise” drejer sig med andre ord om integration, kulturmøde, kærlighed og venskab på tværs af kulturer.

Mellem snavsede gryder og fedtede schnitzler forelsker marokkanske Nordip sig i hollandske Agnes, og snart udvikler det sig til en vanvittig komedie. Nordip får gode karakterer i skolen, og det er hans fars hede drøm at han skal studere medicin. Men dét er ikke på Nordips menu. Han vil købe sig tid, og bilder sin far ind at han har fået sommerjob på biblioteket, men i virkeligheden arbejder han som opvasker i køkkenet på "Den Blå Grib".


Køkkenet er et multietnisk mikrokosmos befolket af en bizar blanding af flygtninge og illegale indvandrere. Her forelsker Nordip sig - som alle de andre - i den lækre Agnes. Men hun er også ejerens niece og skal arve restauranten. Dét er en uønsket cocktail og situationen kommer helt ud af kontrol. Romeo og Julie på etnisk!

Filmen har engelske undertekster, så publikum kan tilmed få trænet engelsk-kundskaberne mens de oplever den høj-oktane ”Schnitzel Paradise”, der en film med virkelig tryk på.

Efter filmen er der dialog med publikum ved Nawras M. Al-Hashimi, der også vil levere et kort oplæg før filmen.

Nawras M. Al-Hashimi er 30 år og oprindelig fra Irak. Han har boet i seks forskellige lande, fordelt på tre kontinenter, hvilket har givet ham et unikt syn på multikulturalisme og mangfoldighedens adskillige aspekter.

Af faglig baggrund har Nawras M. Al-Hashimi bl.a. beskæftiget sig med grafisk design, filosofi og sågar en grunduddannelse som brandmand i beredskabet.

Nawras M. Al-Hashimi arbejder som en del af et projekt for grænsepsykotiske unge indenfor det terapeutiske felt og er endvidere ved at uddanne sig som psykoterapeut med udgangspunkt i personlig udviklingsprocesser i stærkt samspil med en teknisk orienteret terapeutuddannelse.

”Schnitzel Paradise” vises i Vollsmose Kulturhus, Vollsmose Allé 14, 5240 Odense NØ.


Tilmelding på tlf. 63 75 08 82 (kl.10-15) eller pr. e-mail på tilmelding@vollsmose.dk


Kontaktperson:


Peter Widmer

Tlf.: Direkte: 6375 0882
Mail to: pawi@odense.dk