Spring til indhold
Nyhed

Rekord stort antal film til festivalen i Odense

07-04-2010OFF10 har nu lukket for tilmeldinger til årets festival, og udvælgelsen er i fuld gang.

Odense Filmfestival fik i 2009 ny grafisk linie - klik og åben i stort format

Odense Internationale Filmfestival fokuserer fra i år igen på kortfilmen, ligesom da festivalen startede for 25 år siden. OFF har dog stadig dokumentarfilmen med på programmet, men den nye stærke profil betyder, at dokumentarfilm over en halv time ikke længere kan deltage i konkurrencen. Alligevel er der flere tilmeldinger end nogensinde!


Odense Internationale Filmfestival fejrer altså sit sølvbryllup med et rekordstort antal tilmeldinger, og når festivalen løber af stabelen d. 23. – 28. august vises kun det bedste af det bedste fra hele verden. OFF har modtaget omkring 1500 spændende, sjove, anderledes, alvorlige og kunstneriske kortfilm, som alle deltager i kapløbet om at blive vist på festivalen.

OFF's Print Manager Conny Nielsen der holder styr på de store bunker af tilmeldte filmDer vil igen i år blive sammensat et nationalt og et internationalt konkurrenceprogram, et animationskonkurrenceprogram og et konkurrenceprogram for børne- og ungdomsfilm. Men inden konkurrencen kan begynde, så skal filmene ses, bedømmes og udvælges, og til dette har OFF’s kunstneriske kaptajn Mikkel Munch-Fals nedsat en udvælgelsesjury, som skal sørge for at sikre den høje kvalitet i festivalprogrammet.


Festivalledelsen udtaler:

″Det er ganske enkelt fantastisk, at så mange har tilmeldt sig OFF10! Vores kontor bugner med pakker og breve fra håbefulde instruktører fra hele verden, og det fortæller os, at Odense Internationale Filmfestival nu er en sværvægter inden for filmfestivaler - Danmark er blevet en fuldvoksen filmnation, og Odense i særdeleshed er blevet stedet, hvor filmbranchen flokkes. Vi har nu lukket for tilmeldinger, og vi er i fuld gang med at se de mange tilsendte film igennem, så vi kan få sammensat et konkurrenceprogram, der fejrer OFF’s sølvbryllup med et brag!″

Til august sætter OFF atter fokus på kortfilmsgenren, og det betyder fokus på den gode historie og på fantastiske filmiske oplevelser, når kortfilmens underfundige univers indtager Odense.

Den skærpede profil har kun skærpet konkurrencen, og med det rekordstore antal af tilmeldte film er festivalens gæster garanteret et brag af en filmfestival, der emmer af kultur, kunst, kreativitet og kortfilm. OFF10 er ved at gøre klar til take-off!


Bedste hilsner
Åben logo for OFF10 i stort formatBirgitte Weinberger
Leder Odense Internationale Film Festival
bsw@odense.dk
65 51 28 21
www.filmfestival.dk