Spring til indhold
Nyhed

Pressen er velkommen, når Danmark får en tiger i morgen kl. 7.30

25-02-2010

Hantigeren i Odense Zoo går i dag rundt i sit anlæg uden at vide, at hans verden ændrer sig i morgen. Her kommer en huntiger fra en tjekkisk zoologisk have i Ostrava. Hantigeren har været alene i sit anlæg de sidste 2 år, så hunnens ankomst er ventet med længsel. Pressen er meget velkommen til at overvære, når tigeren flyttes fra transportkassen til anlægget. Det sker kl. 7. 30.  

Højt på det genetiske datingsite

Zoos hantiger rangerer højt på den genetiske rangstige, og for at sikre avlen blandt tigere i fangenskab skal hantigeren have en mage af ligeså høj rang. Ventetiden har derfor været lang, og Zoos personale er nu spændt på at se, om det har været ventetiden værd. Målet er naturligvis at få tigerunger i anlægget. 

Skal se hinanden an

- Vi lader den nye hun gå for sig selv i en periode, dog så tigerne stadigvæk kan lugte hinanden. Det sker for at sikre, at integrationen går så gnidningsløst som muligt, forklarer zoolog Bjarne Klausen. Vi er meget spændt på at se, hvordan tigeren tager imod sine nye omgivelser. Måske skal hun se forholdene an et stykke tid. Måske går det hele som en leg. Det, vi er sikre på, er, at Zoos gæster allerede kan opleve tigeren indenfor de næste 14 dage. Hvornår ved vi af naturlige årsager ikke, da det er vilde dyr, vi har med at gøre, slutter Bjarne Klausen. 

Pressen er velkommen

Pressen er velkommen til at deltage ved ankomsten. Kontakt nedenstående.

Billede af Zoos hantiger i sneen

Foto: Zoos hantiger. Pressen kan frit benytte fotoet, hvis Odense Zoo/ Ard Jongsma krediteres.

Med venlig hilsen
 
Anne Høyby
kommunikationschef
 
Direkte 63 11 13 49
Mobil 40 64 13 60
www.odensezoo.dk