Spring til indhold
Nyhed

Overvældende interesse for frivillig trafikundervisning

03-09-2010

Til den første af kommunens guidede sensommerture mødte 30 glade fodgængere op til frivillig færdselsundervisning for seniorfodgængere. Turens guide betjent Frantz Brandt var overvældet over fremmødet. Ikke alene var det en stor flok, der skulle med på tur. De havde også mange spørgsmål.

Da den første gruppe seniorfodgængere skulle på sensommertur i Bellinge, gik der tyve minutter før turen kom i gang. Ikke fordi at folk ikke var klar på det aftalte tidspunkt. Det var de i høj grad, og de havde masser af spørgsmål om færdsel og trafik til den pensionerede færdselsbetjent. F.eks. ville en aktiv stavgænger gerne høre om reglerne for stavgængere både alene og i flok.

- De fleste kan jo blive i tvivl om færdselsreglerne. Man lærer dem jo som barn, og når man tager kørekort, men ellers får man dem sjældent frisket op, siger Frantz Brandt. Man kan også komme i nye situationer, hvor man simpelthen ikke har lært reglerne som f.eks. med stavgængere.

Spørg betjenten
Rådmand Jan Boye er positivt overasket over, at så mange erfarne trafikanter har tid og lyst til at tage med på en tur om trafiksikkerhed. Som oftest bliver trafiksikkerhed taget op gennem informations-kampagner, så det var et eksperiment at lave en række sensommerture i stedet.

- Det er jo et forsøg på at lave et aktivt tilbud, hvor man kan komme ud og snakke med en erfaren færdselsbetjent, så det er glædeligt, at så mange benytter lejligheden til at møde op og få svar på deres spørgsmål, siger Jan Boye, rådmand for By- og Kulturforvaltningen.

Undervejs på turen var der stor morskab, da en større gruppe deltagere krydsede vejen på den lange led helt i modstrid med betjentens anvisninger, så Frantz Brandt måtte endnu en gang instruere i den sikre måde at krydse vejen på. Bagefter spurgte flere deltagere Frantz Brandt om de måtte deltage på flere af turene, og det måtte de gerne. Repetition er jo en god ting, når man skal have indprentet nye vaner.

For mange trafikdræbte seniorfodgængere
Baggrunden for turene er Odense Kommunes ønske om at ændre på det kedelige forhold, at de fleste trafikdræbte fodgængere er over 65 år. Derfor er der arrangeret en række guidede ture, som skal genopfriske de gode trafikvaner og gøre deltagerne opmærksomme på de fysiske begrænsninger, der kommer med alderen. 

Yderligere oplysninger Projektmedarbejder Maiken Nielsen By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune, 29 84 92 29