Spring til indhold
Nyhed

Overraskende jury-navne på filmfestival i Odense

02-08-2010

Det startede med mere en 1500 kort film indsendt fra hele verden. Heraf klarede 120 sig gennem nåleøjet til dette års konkurrence i Odense. Det er disse 120 film årets tre juryer skal bedømme, når festivalen blænder op for filmprojektørerne den 23. august. De 120 film fordeler sig over en række forskellige kategorier, men en ting har de tilfælles: De har alle gjort sig fortjent til at blive set og vurderet af både publikum og de kompetente juryer.


De to største kategorier er den nationale og den internationale. I hver af disse to kategorier uddeles tre priser: Grand Prix, hvor vinderen kan gå hjem med statuetten Filmperlen kreeret af den fynske kunstner Henrik Uglebjerg Hestbæk, Årets mest opfindsomme film og Årets mest overraskende film.

En vidtfavnende dansk jury

De 20 danske kortfilm, der konkurrer i den nationale kategori, skal vurderes af en jury bestående af et af dansk films mest interessante nye navne Michael Noer, den alsidige manuskriptforfatter, skuespiller og instruktør Charlotte Sachs Bostrup samt provokatøren og multi-kunstneren Marco Evaristti.

Michael Noer, der i 2009 vandt OFF’s pris for årets danske kortfilm med filmen ”De Vilde hjerter” udtaler:

— Når jeg selv har vist film på OFF har jeg altid nydt det sprudlende publikum, som kommer talstærkt til gratis film. Og Det var fantastisk for mig at stå på scenen i Odense sidste år og modtage ikke bare publikums, men også juryens anerkendelse. Derfor er det ikke kun en ære for mig, men også et vigtigt stykke arbejde, jeg står overfor. Med det konkurrenceprogram festivalen byder på i år er der ingen tvivl om, at det bliver en vanskelig opgave at sidde i juryen.

 

En international jury med tyngde

Den internationale jury kommer på en hård prøve, når de skal vurdere ikke mindre end 83 kortfilm fra hele verden. Den internationale jury består blandt andre af Heinz Hermanns, fra Interfilm i Berlin. Heinz Hermanns er kendt som manden bag en række kortfilmfestivaler rundt omkring i verden og har bl.a. præsenteret kortfilm i Berlins U-bahn. I år sidder han i jury med producer Morten Kaufmann, der bl.a. har produceret en række dogmefilm, samt film-, tv- og teaterinstruktør Lotte Svendsen, der har en række danske filmsucceser på CV’et.

Kunstnerisk leder af OFF10 Mikkel Munch-Fals siger:

- OFF10 handler om kortfilm, og de særlige muligheder den genre giver os for at eksperimentere og udvikle nye og spændende måder at se filmmediet på. Derfor er det vigtigt, at sammensætningen af juryerne både tager højde for den filmfaglige ballast, men også for evnen til at spotte det overraskende, det legende og det vilde avantgardistiske. Den kombination synes vi at have opnået med dette års juryer.


OFF præsenterer også et animationsprogram og et program for børn & unge. Filmene i B&U-konkurrencen vurderes af en ungdomsjury bestående af 8.c fra Pårup Skole. Juryen, der skal bedømme animationsprogrammet, der består af 30 film fra hele verden, består af animator og musiker Jørgen Klubien, animations instruktør Dorte Bengtson og den engelske animator Julia Bracegirdle.


Yderligere info: www.filmfestival.dk

Kontakt: Festivalleder Birgitte Weinberger birgitte@filmfestival.dk 


Pressen har mulighed for at tilmelde sig en pressemiddag torsdag den 26. august kl. 19.00 i Odense, hvor Mikkel Munch-Fals samt udvalgte medlemmer af juryerne vil være til stede. Yderligere information samt tilmelding fås hos pressekoordinator Camilla Jensen på cje@nissenco.dk / 33363020.


 

Priser på OFF10

Der uddeles i alt 11 priser på OFF10. De uddeles alle ved det store Award show, der afholdes i Odense 27. august kl.19.00 (Akkreditering nødvendig — fås ved henvendelse til Camilla Jensen cje@nissenco.dk).

Den nationale jury uddeler:

 • Grand Prix (årets bedste danske film) (Vinderen modtager statuetten ”Perlen” og 25.000 kr.)
 • Årets mest overraskende danske film (Vinderne modtager 15.000 kr.)
 • Årets mest opfindsomme danske film (Vinderen modtager 15.000 kr.)

Den internationale jury uddeler:

 • Grand Prix (årets bedste internationale film) (vinderen modtager statuetten ”Perlen” og 25.000 kr.)
 • Årets mest overraskende internationale film (Vinderen modtager 15.000 kr.)
 • Årets mest opfindsomme internationale film (Vinderen modtager 15.000 kr.)

Animationsjuryen uddeler:

 • Animationssammenslutningens pris for Bedste Animationsfilm (vinderen modtager 15.000 kr.)
 • Animationssammenslutningens Talentpris: (vinderen modtager 10.000 kr.)

Ungdomsjuryen uddeler:

 • Bedste internationale B&U-film (Vinderen modtager 15.000 kr.)
 • Bedste nationale B&U-film (Vinderen modtager 15.000 kr.)

Publikum uddeler:

 • Tv2/Fyns Publikumspris: (Vinderen modtager en skulptur af Keld Moseholm)

 

Info om jurymedlemmerne

 • Heinz Hermanns (D), leder af Interfilm Berlin, grundlægger af Kino Eiszeit i Berlin, tidligere medarrangør af kortfilmfestivalen Pollicino i Italien, leder af Going Underground i Berlin. Har desuden forfattet og instrueret adskillige kortfilm.
 • Morten Kaufmann (DK), producer ansat hos Nimbus og stifter af eget produktionsselskab Cacao Film. Har blandt andet arbejdet på ”Festen”, ”Mifunes sidste sang”, ”Flammen og Citronen” og ”Submarino”.
 • Lotte Svendsen (DK), instruktør. Fik sit gennembrud i 1999 med ”Bornholms stemme”, er også kendt fra satireserien ”Emmas Dilemma” og børneserien ”Max”, der i 2008 blev til spillefilmen ”Max pinlig”.
 • Carlotte Sachs Bostrup (DK), uddannet skuespiller og manuskriptforfatter. Er blandt andet kendt som instruktøren bag ”Anja og Viktor”, ”Familien Gregersen” og ”Karlas Kabale”
 • Michael Noer (DK), vandt i 2009 Årets Nationale Film Perle på OFF for filmen ”De Vilde hjerter”, er siden blevet anmelderrost for den kontroversielle fængselsfilm ”R”.
 • Marco Evaristti (DK/Chile), blandt andet kendt for kunstprojektet ”Helena”, der udstillede guldfisk i blendere. En af forgangsmændene for chokart i Danmark. Udstillingen ”Patterns of Hatred” åbner i Frankfurt til september.
 • Jørgen Klubien (DK), har som animator blandt andet arbejdet på film som Shrek, The Nightmare before Christmas, Løvernes Konge, Monsters Inc. M.fl. er desuden kendt som forsanger i Danseorkestret.
 • Dorte Bengtson (DK), animationsinstruktør. Modtog i 2009 Animationssammenslutningens Talentpris på OFF.
 • Julia Bracegirdle (UK), har som animator blandt andet arbejdet på film som Space Jam og Hjælp jeg er en fisk. Underviser desuden i animation på Animation Workshop i Viborg, University of Whales og University of the West England i Bristol.