Spring til indhold
Nyhed

OFF10 lukker publikum ind i filmens verden

16-08-2010

10 pitch – 1 vinder

For en måned siden offentliggjorde foreningen Danske Filminstruktører og OFF10 konkurrencen Pitch Me Baby, hvor håbefulde filminstruktører kunne vinde 50.000 kr. til at udvikle et kortfilmsmanuskript. De skulle ”bare” præsentere idéen på Odense Internationale Filmfestival foran en professionel jury og i en sal åben for publikum.

Nu er de 10 deltagere til konkurrencen fundet! Blandt dem er manuskriptforfatter, tv- og radiomand Oliver Zahle og animator og tidligere oscarnomineret instruktør Karsten Killerich, der sammen med de andre deltagere skal pitche deres ideer på scenen i Teaterhuset i Odense. Der er ingen tvivl om, at der skal mod til at stille sig op og fremlægge sin idé for et bredt publikum, såvel som for en professionel jury. Juryen består af Stefan Fjeldmark, Ulrich Breuning, Nicolaj Scherfig og Linda O. Olszewski. Sammen med publikum får de mulighed for at stille pitcherne spørgsmål, men først til det store Award Show to dage efter falder den endelige dom, og vinderen bliver kåret.

 

En films fødsel

”Som publikum får vi tit mulighed for at se med bag kulisserne, når en film bliver til. Enten gennem sjove fraklip eller dokumentarfilm, der følger tilblivelsen af en film fra de første filmoptagelser til det sidste klip. Men processen, der går forud for de første optagelser, bliver vi som publikum meget sjældent inviteret ind i. Med Pitch Me Baby vil OFF10 og foreningen Danske Filminstruktører gerne afsløre lidt af mysteriet om, hvordan de første spæde skridt til en film tages, og dermed invitere endnu flere ind i den magiske filmverden.” siger festivalleder Birgitte Weinberger.

 

Kortfilm – noget helt særligt

OFF10 er en filmfestival med fokus på den kreativitet og fantasi, der er med til at udvikle filmmediet i nye retninger. Omdrejningspunktet er kortfilmen som en selvstændig genre, der kræver en helt særlig disciplin og et kreativt overskud, men til gengæld giver den med sin korte form mulighed for at eksperimentere og arbejde med film på helt nye måder.

Da Pitch Me Baby er en del af OFF10, er alle de konkurrerende pitch selvfølgelig også omhandlende kortfilm, der må være max. 15 minutter, og de skal behandle temaet Danmark og Verden. Men ellers er tøjlerne sluppet, og møder du op i Odense, vil du blive præsenteret for filmideer, der handler om alt fra frisørsaloner, krigstraumer og Oprah Winfrey til en barndomsdrøm om en indisk elefant i Thyborøn. Se mere på www.filmfestival.dk

________________________________________________________________________________________

Der er fri adgang for publikum til Pitch Me Baby, men pressen opfordres til at akkreditere sig hos pressekoordinator Camilla Jensen på cje@nissenco.dk / +45 60617216 eller pressekoordinator Laust Hallund på pr@nissenco.dk / +45 33363090

Hvad er et pitch?

Et pitch er det indledede møde, der foregår, når en instruktør eller manuskriptforfatter sidder overfor et filmselskab og har 5 minutter til at fortælle om sin idé. Det er en kreativ disciplin i sig selv på 5 minutter at kunne folde potentialet i sin filmiske vision ud for andre. Pitchét er ofte afgørende for, om en idé får mulighed for at blive til et manuskript og sidenhen en film.

Kort om Pitch me Baby

Konkurrencen er blevet til i et samarbejde mellem foreningen Danske Instruktører og OFF10. Det er første gang, konkurrencen afholdes. Alle pitch foregår på engelsk og varer max. 5 minutter. Vinderen kåres endeligt ved OFF Awards 27. august i Odense og får overrakt 50.000 kr. til at videreudvikle ideen.

 

De 10 deltagere er:

Malene Ravn (DK), 39 år, Tidligere programmedarbejder på DR, tekstforfatter, freelancejournalist, caster, tilrettelægger, manuskriptforfatter m.m.

Andrea ter Avest Dahm (NL), 36 år, Idé, research og manuskriptudvikler på Tørklædemonologerne til Betty Nansen Teatret. Leder af sceneafdelingen C:ntact på Betty Nansen Teatret m.m.

Johan Melin (S), 30 år, punk musiker og freelancejournalist. Uddannet som instruktør fra Den Danske Filmskole i 2005 med filmen Steppeulve. Har lavet tre spillefilm kaldet CPH-trilogien: Preludium, Profetia og den kommende Guys, Gals Kids.

Marianne Hougen-Morage (DK), 32 år, researcher for den britiske dokumentar instruktør Mac Isaacs, instruktør assistent og produktions leder på Football is God af Ole Bendtsen m.m.. Pitcher sammen med Estephan Wagner (DE/Chile), 34 år, uddannet på National Film & Television School i England, hans afgangsfilm Waiting for Women er blevet vist på mere end 50 internationale festivaler og har vundet adskillige priser.

Rickard Stampe Söderström (S), 35 år, har gennem de seneste 15 år arbejdet med såvel reklame film som animations film. Har blandt andet instrueret Only Ebba, en animeret kortfilm.

Kajsa Kvaale (DK), 46 år, uddannet illustrator og animationsinstruktør, har desuden arbejdet med radiomontager. Har blandt andet lavet filmen Danas Have fra 2004.

Marie Rønn (Dk), 32 år, tilrettelægger, vært, manuskriptforfatter, instruktør og konceptudvikler. Har tidligere været tilknyttet DR programmer som Drengene fra Angora og Lille Nørd.

Karsten Kiilerich (Dk), 55 år, en af de fire grundlæggere af A-film. Animator, tekstforfatter, instruktør, konceptudvikler, producer m.m. Blev i 1999 Oscarnomineret med filmen When life Departs.

Louise Bruun-Gazelleh (DK), 33 år, animationsinstruktør. Pitcher sammen med Amanda Thomsen (DK), 34 år, video- og stillfotograf, samt instruktør.

Oliver Zahle (Dk), 41 år, instruktør og manuskriptforfatter. Har blandt arbejdet på DR med De Uaktuelle Nyheder, Selvsving m.m.

 

Juryen er:

Ulrich Breuning (DK), manuskriptforfatter og leder af Børne- og Ungdomsafdelingen på OFF10

Stefan Fjeldmark (DK), animator og repræsentant for foreningen Danske Instruktører

Linda O. Olszewski (USA), producer fra Shorts International

Nicolaj Scherfig (DK), manuskriptforfatter og tidligere filmkonsuelt på Det Danske Film Institut