Spring til indhold
Nyhed

Odenses pavillon åbner i Shanghai

28-04-2010

1. maj 2010 åbner EXPO 2010 i Shanghai, og samtidig slår Odense dørene op til 6 måneders fortælling om Odense med cyklen i centrum.

 

Lørdag den 1. maj 2010 åbner Odense sin pavillon på EXPO 2010 for alverdens besøgende. 8 guider er på plads til at byde velkommen og fortælle Odenses mange eventyr inden for cykling, miljø, bæredygtighed og innovation i udstillingen, som har H. C. Andersens papirklip ”Solansigtet” som vartegn.

 

Pavillonen har været klar siden midt i april, og har allerede vakt stor interesse hos kineserne, som er meget interesseret i at høre om cyklen, og hvilke erfaringer Odense har gjort med at fremme cyklisme.

 

Spinning Wheels
Udover cyklen fortæller udstillingen også om Odenses mange andre kompetencer inden for vand, energi og renovation. De besøgende kan også se eksempler på dansk byudstyr, cykler og faciliteter til netop cyklister. Og så kan de prøve 150 meter dansk cykelsti for at få en fornemmelse af forholdene for cyklister i Odense.

 

EXPO Odense supplerer udstilling med en engelsk og kinesisk hjemmeside
Når Odense åbner sin udstillingspavillon på EXPO 2010 i Shanghai den 1. maj, kan gæster fra hele verden se og læse om Odenses erfaringer med cyklisme, byplanlægning og bæredygtighed. Til at supplere udstillingen lancerer EXPO Odense en hjemmeside på både engelsk og kinesisk, hvor de besøgende kan læse endnu mere om Odenses kompetencer. www.expo.odense.dk

 

Kina i Odense
Mens Odense er i Kina med udstillingen, kommer Kina til Odense. Den 4. juni åbner Expo Odense en udstilling, som i ord og billeder vil fortælle odenseanerne om verdensudstillingen, og om hvordan vi præsenterer Odense i Kina. Udstillingen åbner faktisk præcis 2 år efter, at Odense fik den første henvendelse om at deltage på verdensudstillingen. Udstillingen foregår i Rådhushallen, hvor SDE bygger en pavillon på næsten 500 m2 svarende til den, der står i Kina.

 

I løbet af sensommeren og efteråret er Kina også i Odense, når byens store begivenheder tager Kina-temaet til sig. Opera på Engen, Blomsterfestivalen, Filmfestivalen og Open by night er blot nogle af de aktører, der allerede har meldt sig klar til at drysse lidt med Kina.

 

Fakta
– Kvorning Design og Kommunikation har designet pavillonen
– Pavillonen er 500 m2, hvilket svarer til størrelsen på rådhushallen i Odense
– En lang række samarbejdspartnere er gået med i projektet såvel som Odenses uddannelsesinstitutioner
– www.odense.dk/expo er den danske hjemmeside
– www.expo.odense.dk fortæller om Odense på engelsk og kinesisk

 

Yderligere oplysninger
Kommunikationskonsulent Kristina Edrén, e-mail: kme@odense.dk, mobil: 2929 2737
Projektleder på Expo Odense, Helle Thylkjær, mobil (DK): 30536690, mobil (Kina): +86 15618080902