Spring til indhold
Nyhed

Odenses hjemløse sikret nattely i vinter

30-11-2010

De hjemløse i Odense city er sikret overnatningsmuligheder inden døre resten af vinteren. Natvarmestuen i Pantheonsgade får 250.000 kroner fra regeringens vinterkuldepulje til ekstra sovepladser


Natvarmestuen i Pantheonsgade er klar til Kong Vinter og til at tage imod de hjemløse, der vinteren igennem vil få brug for en skål varm suppe og et sted at sove. Natvarmestuen modtog i fredags 250.000 kroner fra regeringens vinterkuldepulje og kan dermed udvide med ekstra pladser, personale og forplejning alt efter behov:


”Lige så snart efterspørgslen for ekstra pladser er der, udvider vi. Vi har til daglig 25 pladser, men kan udvide til 50, når det er koldest, og presset på bymidtens mest søgte varmestuer er størst,” lyder det fra Heinz Wolf, leder af natvarmestuen i Pantheonsgade.


Madrasser til alle

Og der er madrasser og sovepladser til alle hjemløse i Odense – også dem med hund og dem fra udlandet. Sådan bør det også være, mener Peter Rahbæk Juel, rådmand for socialområdet i Odense:


”Vinteren er lige kold, hvad enten man er hjemløs fra Danmark eller Østeuropa, og derfor er der selvfølgelig plads til alle her i Odense. Vi har gode erfaringer fra sidste vinter med den fleksible model fra natvarmestuen i Pantheonsgade og også gode erfaringer med, at der er pladser nok, så ingen behøver at sove på gaden.”


Thermotøj og lune sokker

Som supplement til overnatningsmulighederne på natvarmestuen i Pantheonsgade er der også hjælp at hente i forhold til varmt udstyr. Kirkens Korshær har et godt lager af tøj, tæpper og thermosoveposer, som man kan hente på en kirkens korshær to varmestuer.


Natvarmestuen i Pantheonsgade har åbent hver nat hele året rundt fra kl. 20.00 til 08.00.


Yderligere oplysninger

Heinz Wolff, Leder af Natvarmestuen i Pantheonsgade: 2810 3196

Peter Rahbæk Juel, Rådmand i Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen: 3051 3115