Spring til indhold
Nyhed

Odenses EXPO-pavillon runder en kvart million besøgende

30-07-2010
Idag, den 29. juli 2010, har Odense Pavillonen på Shanghai EXPO rundet gæst nr. 250.000. Endnu ikke halvvejs igennem udstillingsperioden har Odense derved rundet sin målsætning for antal besøgende for hele det halve år som verdensudstillingen varer.

Gæst nr. 250.000 var en ung kvinde på 14 år fra den kinesiske provins, Xinjiang. Hun blev så overvældet over den pludselige opmærksomhed i sommerheden, at hun næsten ikke kunne fortælle sit navn, Jiang Hui Yang. Da overraskelsen havde lagt sig kunne hun glæde sig over gaverne der tilfaldt den særlige gæst. Gaven var H.C. Andersens samlede eventyr, en håndfuld af Odenses populære solansigts-pins samt en kølig dansk Søbogaard hyldeblomstsaft i Shanghais massive sommervarme.
Expo gæst nr 250000
Med det store besøgstal er Odenses pavillon på kun 3 måneder blevet Fyns 3. største turistattraktion. Heraf er ca. 90 procent kinesere – en gruppe af stor interesse for turismeerhvervet på Fyn. De har med besøget på Odenses pavillon fået en lille forsmag på et besøg i Andersens fødeby.

Pavillonen har åbent frem til den 31. oktober.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst projektleder Helle Thylkjær Henriksen på hth@odense.dk eller tlf. +45 30 53 66 90.