Spring til indhold
Nyhed

Odenseanere holder øje med politikere over nettet

11-11-2010
Odense Kommunes byrådsmøder er siden sommerferien blevet sendt live på nettet, og interessen for at følge møderne på odense.dk er stor.

De seneste to måneder, hvor byrådsmøderne har været sendt live på nettet, er møderne blevet set 1.500 gange af borgerne. Topscorer er første budgetforhandling den 15. september, hvor mødet "live" og i løbet af aftenen blev set af borgerne 441 gange.

Tidligere kunne man følge byrådsmøderne på nettet som lydoptagelser. Til sammenligning lyttede borgerne til byrådsmøderne omkring 400 gang årligt.

- Jeg er meget glad for, at borgerne viser interesse for det politiske arbejde. Jeg tror, at det har noget at gøre med, at det er blevet lettere for den enkelte. Man kan jo se møderne, når det passer ind i en travl hverdag, og så kan man vælge kun at se de dele af mødet, som har ens interesse, siger borgmester Anker Boye (S).
- Det er enormt vigtigt, at vi forstår at inddrage borgerne i den demokratiske proces, for de bliver i stor grad medspillere, når vi skal stå imod fremtidens udfordringer, tilføjer han.

Senere på året holder byrådet åbent hus for borgerne i byrådssalen, hvor der bliver mulighed for at se og prøve det nye udstyr.

Gammelt udstyr var slidt
Baggrunden for det nye byråds-tv er, at Odense Kommunes gamle mikrofonsystem var ved at være udtjent og stod overfor udskiftning. I sommeren 2009 besluttede byrådet derfor at benytte anledningen til at modernisere byrådssalen med ny mikrofon, højtaler, ordstyrer - og videosystem. Moderniseringen har kostet omkring 1. millioner kroner.

Projektet er gennemført hen over sommerferien, hvor byrådssalen ikke har været i brug. Efter ferien kunne politikerne så tage det nye system i brug, og borgene kunne sætte sig til rette i stuen og følge den politiske debat.

Live-transmissionerne er en del af kommunes web-strategi, der blandt andet skal give borgerne bedre mulighed for at tage del i den demokratiske proces via nettet.
Se byrådets møder på odense.dk, hvor du også finder alt om det politiske arbejde, og hvor du har mulighed for at stille spørgsmål til byrådet.

Kontakt:
Borgmester Anker Boye, tlf. 40 75 33 33
Webchef Birgit Pedersen, birg@odense.dk tlf. 29 29 52 72