Spring til indhold
Nyhed

Odense vil gøre borgere sunde gennem virksomheder

26-03-2010

Odense Kommune søsætter stor sundhedsindsats over for borgere, der fører en livsstil med dårlig kost og for lidt motion. Det skal ske via sundhedstilbud til odenseanske virksomheder.


Kræft, gigt, sukkersyge og hjertekarsygdomme. Det kan ende med en kronisk sygdom eller i værste fald døden for de borgere, der gennem mange år har ført en usund livsstil med dårlig kost, rygning, alkohol og for lidt motion.

Men nu vil Odense Kommune gøre noget ved sagen. I projektet Sundt liv Odense vil kommunen forsøge at gøre borgerne sunde gennem sundhedstilbud til virksomheder. Det kan være rådgivning, motionstilbud, undervisning og andre forebyggende tiltag.


- Vi er nødt til at tænke anderledes, når vi skal nå en gruppe borgere, vi normalt ikke er i kontakt med, før de ender på en førtidspension eller kommer ind i et behandlingsforløb, siger Stina Willumsen (SF), der er børn- og ungerådmand, hvorunder kommunens fritids- og idrætstilbud hører.


Mange fordele


Der er mange fordele ved at arbejde med sundhedsindsatser på virksomheder. For det første gavner det virksomhedens bundlinje at have sunde medarbejdere med lavt sygefravær og samtidig styrkes evnen til at fastholde og tiltrække medarbejdere.

- Men det er også godt for borgerne, at de gennem deres arbejdsplads får mulighed for at ændre livsstil, så de kan få et sundt og godt liv på både arbejdsplads og i det private, understreger Stina Willumsen.


Undersøgelse


Sundt liv Odense er et samarbejde mellem kommunen og en lang række organisationer, der arbejder med sundhedsfremme, herunder Dansk Firmaidræt, Kræftens Bekæmpelse med flere.

15 virksomheder indgår i projektet, hvor cirka 20 medarbejdere på hver arbejdsplads bliver tilbudt et grundigt helbredstjek før projektets start og efter projektets afslutning.

Kommunen giver tilskud til virksomhedernes køb af sundhedstilbud. Op mod 2.000 medarbejdere vil få mulighed for at blive sundere.

- Vi håber selvfølgelig, at vi med projektet kan inspirere andre virksomheder til at købe sundhedstilbud og på den måde få en sund arbejdsplads til gavn for virksomhed, medarbejder og samfund, siger Stina Willumsen.


Læs mere på

: Odense.dk/sundtliv

Kontakt:


Rådmand Stina Willumsen, tlf.: 26 21 98 10, mail: stwi@odense.dk

Projektleder Dorte Nielsen, tlf.: 65 51 53 18, mail:

dan@odense.dk