Spring til indhold
Nyhed

Odense Værksted er vinder af Innovationspris

04-11-2010

- Jeg er helt utrolig glad. Det her er en kæmpe anerkendelse og et stort skulderklap til både personalet og brugerne på Camillagården, udtaler afdelingsleder Christina Pawsø.

Også ældre- og handicaprådmand Jane Jegind (V) glæder sig over prisen:

- Jeg er både stolt og glad på de ansattes og brugernes vegne. De er med til at vise vejen i en tid, hvor vi er helt afhængige af, at både ansatte og brugere er med til at udvikle vores tilbud. Netop vores evne til at tænke innovativt er helt afgørende for, at vi kan sikre vores velfærd fremover.


Innovation i det offentlige

Camillagården vandt KLs lille innovationspris, der gives til et initiativ, der med små midler har skabt merværdi.

Dommerpanelet og deltagerne på Innovationsdagen var enige om, at det var Camillagården, der skulle modtage den lille innovationspris. Torben Kjærgaard, direktør i KL sagde bl.a.:


- Odense Kommune viser med dette projekt, hvorfor man skal bruge brugerdreven innovation i det offentlige. For det første har de med enkle og spændende innovationsmetoder fået indblik i og forståelse for deres brugeres drømme og ønsker. Det er imponerende, hvordan de har fået anvendt ressourcerne hos en borgergruppe, som normalt betegnes som ressourcesvage. For det andet har de vundet i dag fordi, at medarbejderne har turdet lade sig udfordre på deres faglighed ved at lade brugerne overtage styringen. Slutteligt har Camillagården kunnet fremvise klare resultater, som underbygger, at de er en fortjent vinder af KL’s lille innovationspris.

Om projektet Brugerdreven Innovation

Det var en kombination af, at det både er blevet sværere at tiltrække unge til værkstederne og at få afsat den traditionelle produktion, der fik værkstedet Camillagården til at begynde projektet om brugerdreven innovation.

- Personalet har ofte oplevet, at brugerne ’taler dem efter munden’ eller siger det, de tror, at personalet gerne vil høre. Derfor skulle der lidt mere utraditionelle metoder i brug for at få brugerne gjort mere bevidste og tydelige i deres tanker og ønsker for den gode arbejdsplads, fortæller Christina Pawsø og fortsætter:


- Alle tilbud på Camillagården er nu baseret på brugernes tilkendegivelser via metoderne og ikke ud fra personalets formodninger om brugernes ønsker, og hvad personalet synes kendetegner et godt liv, fortæller afdelingsleder Christina Pawsø.

Yderligere oplysninger
Afdelingsleder Christina Pawsø, Camillagården, mobil 40 13 70 45
Rådmand Jane Jegind, Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune, mobil 20 91 10 31

Direktør Torben Kjærgaard, KL: 23 26 20 29