Spring til indhold
Nyhed

Odense Værksted i finale om Innovationspris

03-11-2010

- Alle tilbud på Camillagården er nu baseret på brugernes tilkendegivelser via metoderne og ikke ud fra personalets formodninger om brugernes ønsker, og hvad personalet synes kendetegner et godt liv, fortæller afdelingsleder Christina Pawsø, der glæder sig over at være med i finalen om årets innovationspris.

Det var en kombination af, at det både er blevet sværere at tiltrække unge til værkstederne og at få afsat den traditionelle produktion, der fik værkstedet Camillagården til at begynde et projekt om brugerdreven innovation.


- Personalet har ofte oplevet, at brugerne ’taler dem efter munden’ eller siger det, de tror, at personalet gerne vil høre. Derfor skulle der lidt mere utraditionelle metoder i brug for at få brugerne gjort mere bevidste og tydelige i deres tanker og ønsker for den gode arbejdsplads, fortæller Christina Pawsø.


I alt 34 kommuner var indstillet til prisen, der bliver uddelt i morgen, hvor Fredericia, Rudersdal, Lyngby-Taarbæk og Odense Kommune mødes i finalen.

Innovation i det offentlige
Med i dommerpanelet var Christian Bason, der er innovationschef i Mindlab:

- Odense Kommune viser med det her projekt, hvordan man skal lave brugerdreven innovation i det offentlige. De har med nye, spændende innovationsmetoder fået en systematisk forståelse for brugernes behov og ønsker. Og har inddraget dem i at tænke nyt, så brugerne får lov at være eksperter i deres eget liv, siger Christian Bason.

Ældre- og Handicaprådmand Jane Jegind (V)er også glad for finalepladsen og understreger:


- Vi står i kommunerne over for så store udfordringer i de kommende år, at vores evne til at tænke innovativt er helt afgørende for, at vi kan sikre vores velfærd fremover. Derfor er jeg både stolt over, at vi med i kapløbet om Innovationsprisen og ikke mindst glad for, at vi har innovative kræfter blandt vores ansatte, udtaler Jane Jegind.


Læs mere om KLs Innovationspris 2010


Yderligere oplysninger

Afdelingsleder Camilla Pawsø, mobil 40 13 70 45

Kommunikationskonsulent Annette Wognsen Frederiksen, mobil 21 17 24 84