Spring til indhold
Nyhed

ODENSE SYMFONIORKESTER WILL ROCK YOU

21-01-2010
Queen har skrevet nogle af rockhistoriens mest symfoniske sange. Nu opfører Odense Symfoniorkester Queens udødelige numre med Ivan Pedersen - kendt fra pop-duoen Laban - i forgrunden. Som forrygende backing-group medvirker cirka 150 elever og en håndfuld lærere fra syv fynske gymnasier. ”Vi er i fuld gang med korprøver lige nu med både solist og det store kor, og når We are the Champions sidder lige i skabet, lyder det helt fantastisk. Personligt glæder jeg mig vildt til at høre Queens numre med et kæmpe orkester i ryggen”, siger Karen Skriver Zarganis, børn- og ungemedarbejder i Odense Symfoniorkester. Musikchef Finn Schumacker lover, at publikum får en anderledes koncertoplevelse. ”Queen koncerten er et eksempel på, at vi gerne vil eksperimentere i Odense Symfoniorkester. Vi bryder genrekonventionerne og lader dem mødes i et nyt udtryk, som viser, hvordan orkestret også kan spille”, siger Finn Schumacker. Odense Symfoniorkester bliver dirigeret af den altid veloplagte David Riddell, som flere af vores publikummer kan genkende fra årets nytårskoncerter.
 
Kan du huske Ivan Pedersen?
Aftenens solist er Ivan Pedersen. Måske forbinder du ham mere med numre som: Hvor ska’ vi sove i nat? eller Love in Siberia. Nu kan du opleve ham - med ny frisure - men med den samme fantastiske stemme, når han fortolker et udvalg af Queens numre. Ivan Pedersen har i løbet af sin hidtil over 40-årige lange karriere udgivet over 20 albums. I 1982 dannede han den succesfulde gruppe Laban sammen med den tidligere dansktopsangerinde Lecia Jönsson. Bandet ramte hitlisterne i både Skandinavien, USA, Østasien og Latinamerika. LP’en Caugt by Surprise blev udsendt i hele 36 lande. I 1992 var Ivan Pedersen med til at danne gruppen Backseat. Og i 1996 modtog han en Grammy i kategorien Årets bedste Sanger. I 2000 indspillede han sit første soloalbum.
 
Musikalske snapshot
Til koncerten er der en også uropførelse på programmet. Det betyder et stykke musik, der opføres for første gang nogensinde. Komponisten Niels Marthinsen har kaldt sin symfoni for "Snapshot Symphony", fordi han i de tre satser har taget et musikalsk snapshot af tre forskellige turistrejsemål: Mexico, de arabiske lande og Kina. Niels Marthinsen, som er kendt for at bruge det helt store orkesterudtræk, har ladet sig inspirere af filmmusikkens evne til at sætte lyd på vores indre billeder.

QUEEN!
Torsdag 28. januar 2010 kl. 20.00
Fredag 29. januar 2010 kl. 20.00
Odense Koncerthus – Carl Nielsen Salen
 
Dirigent: David Riddell
Solist: Ivan Pedersen
Queen-kor: Elever fra Midtfyns Gymnasium, Tornbjerg Gymnasium, Odense Katedralskole, Sct. Knuds Gymnasium, Nyborg Gymnasium, Mulernes Legatskole og Nordfyns Gymnasium.
 
Program
Niels Marthinsen: Snapshot Symphony, uropførelse.
Queen: The Show Must Go On, Bohemian Rhapsody, Killer Queen, Play The Game, We Are The Champions, You’re My Best Friend.