Spring til indhold
Nyhed

Odense sætter gang i uge 15

09-04-2010

Fra mandag den 12. april gælder det om at kridte skoene og sætte gang i bentøjet, når Odense Kommunes gå-kampagne ”Gang i uge 15” skydes i gang.

Kampagnen er rettet mod seniorer og ældre (60+), som har lyst til at finde ud af, hvor let, sjovt og socialt det kan være at gå ture i det fri. Der er både aktiviteter for de motionsvante, de mindre aktive og de dårligt gående, så man kan nemt finde et arrangement, der falder lige i ens smag og udholdenhed. Desuden er gå-kampagnens 60 forskellige arrangementer spredt rundt omkring i hele Odense Kommune.


Det sociale aspekt er vigtigt

Kampagnen har fokus på at fremme sundheden for Odenses ældre og motivere dem til at gå mere i dagligdagen. Men der er også andre fordele ved at gå end blot de sundhedsmæssige, siger ældrekonsulent i Aktivitet og Træning i Odense Kommune, Elsebeth Lind Mikkelsen:

- Det sociale aspekt er en stor motivationsfaktor, når man gerne vil gå mere i dagligdagen. Derfor sætter vi også fokus på det sociale fællesskab, der kan opstå, når man mødes og går ture med ligesindede. Det er håbet, at vi med kampagnen kan danne grobund for nogle selvstændige gå-grupper med et socialt fællesskab, siger Elsebeth Lind Mikkelsen.


Skydes i gang med stjernegang og rådmænd

Gå-kampagnen skydes i gang af ældre- og handicaprådmand Jane Jegind og by- og kulturrådmand Jan Boye mandag d. 12. april kl. 10.30 på parkeringspladsen ved Egmont Plejecenter, Møllemarksvej 39-43 i Odense V. Rådmændene vil sammen med de øvrige deltagere gå stjernegang i området, hvor der opmålt ruter af forskellig længde. Alle får udleveret en skridttæller og kan efter ruten se resultatet af deres anstrengelser i antal skridt. Arrangementet kræver ikke tilmelding.


Find programmet her

Kampagnens fulde program kan hentes på det nærmeste bibliotek, hos Borgerservice, i Seniorhuset eller man kan se det på www.odense.dk/gangiuge15. Nogle aktiviteter kræver tilmelding og ganske få koster et mindre beløb.


Yderligere information

- Projektleder på AENEAS projektet i Odense Kommune: Dorthe Gyldenlund Råby, tlf. 65 51 27 50, mobil 21 34 19 53, e-mail: dgyr@odense.dk

- Ældrekonsulent i Aktivitet og Træning: Elsebeth Lind Mikkelsen, tlf. 65 51 35 66, mobil 21 49 64 82, e-mail: elm@odense.dk

- Koordinator på stjernegang, mandag d. 12. april: Iben Westergaard Andersen 65 51 63 29, mobil 40 84 32 40, e-mail: ijan@odense.dk


FAKTA:

”Gang i uge 15” er en kampagne under EU-projektet AENEAS (Attaining Energy-Efficient Mobility in an Ageing Society). Projektet har til formål at fremme sundheden for EU’s ældre og reducere energiforbruget ved at motivere flere ældre til at gå og cykle mere i dagligdagen frem for at benytte bilen. Odense er en af de fem udvalgte europæiske byer i projektet.

Kampagnen blevet til i et samarbejde mellem By- og Kulturforvaltningen og Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune samt en række frivillige foreninger i Odense. Udover de frivillige foreninger er bl.a. Odense Kommunes egne træningshold for visiterede borgere stærkt repræsenteret i de udbudte aktiviteter, ligesom der også er mulighed for guidede ture i byen og i naturområderne med kommunens by- og naturvejledere.