Spring til indhold
Nyhed

Odense Rådhus' vinduer renoveres

13-04-2010

Fra den 12. april til den 6. august i år kommer stilladser til at fylde facaden på Odenses mere end 100 år gamle rådhus. Rådhusets vinduer skal nemlig renoveres.

- Der bliver opstillet stilladser, vinduerne bliver taget ud, slebet, malet og sat på plads igen. siger afdelingsleder Ole Jakobsen. - Og det er faktisk ganske imponerende, at det er husets originale vinduer, der stadig sidder i. Det viser jo, at vedligeholdelse godt kan betale sig, når vinduer, der er over 100 år gamle, stadig fungerer.

Renoveringen starter med den del af rådhusets facade, der vender ud mod Vestergade. Dette forventes at være færdigt i uge 22, hvorefter man flytter stilladserne til facaden mod Flakhaven og Domkirken.

Administrationschef Leif Hansen håber ikke, at renoveringen vil genere for meget:

- Jeg håber, at borgere og besøgende i Odense vil have forståelse for de eventuelle gener, der kan være med støj, og at de – trods stilladser – kan se vores smukke hus, som jo bliver endnu smukkere efter renoveringen.


Rådhuset har åbent som sædvanligt i hele perioden.


I forbindelse med renoveringen vil der blive foretaget en effektiv tyverisikring, så ingen ubudne gæster kan komme ind på rådhuset.

Odense Rådhus er inspireret af rådhuset i den italienske by Sienna og stod færdigt med den facade, det har i dag i 1883. En tilbygning kom i 1955.


Flere oplysninger:

Administrationschef Leif Hansen, 65 51 10 02

Afdelingsleder Ole Jakobsen, 65 51 10 80