Spring til indhold
Nyhed

Odenses nye hjemmeside helt i front med tilgængelighed

11-05-2010

Når Odense Kommune 7. juni lancerer en ny hjemmeside, er den helt i front med tilgængeligheden.


Odense Kommunes nuværende hjemmeside er fra 2005 og lever ikke længere op til standarderne for tilgængelighed fra 2008. Det viser en netop offentliggjort undersøgelse foretaget af virksomheden Sensus for IT- og Telestyrelsen, som specialiserer sig i informationsteknologi og tilgængelighed for mennesker med særlige behov.


Men en ny og opdateret kommunal hjemmeside er på vej i begyndelsen af juni. Relanceringen af odense.dk vil bringe Odense Kommune helt i front, hvad angår tilgængelighed.Flest mulige borgere
Det fortæller webchef Birgit Pedersen.

- På den nye odense.dk følger vi de internationale retningslinjer, der er for god tilgængelighed, og som betyder, at vi kan nå ud til flest mulige borgere, siger hun.


Som rådgiver til udviklingen af den nye hjemmeside har Odense Kommune brugt den selvsamme konsulentvirksomhed, Sensus, som står bag undersøgelsen af de offentlige hjemmesider for IT- og Telestyrelsen.


Helt i front
Rådgiver i Sensus Helene Nørgaard Bech mener, at Odense Kommune er rigtig godt på vej, når odense.dk relanceres 7. juni.

- Odense Kommune arbejder på at være helt i front på det offentlige landkort med hensyn til tilgængelighed. Både hvad angår design og funktioner, siger hun.


- Helt fra starten af projektet om relanceringen, har vi haft et tæt samarbejde med kommunen, hvor vi har påpeget udfordringer med tilgængeligheden i udviklingen af den nye hjemmeside. Og kommunen retter dem løbende til, tilføjer Helene Nørgaard Bech.


Eksempler på god tilgængelighed på den nye hjemmeside bliver: 

  • Man kan navigere rundt uden en mus
  • At design og indhold er kodet og mærket op, så f.eks synshandicappede og ordblinde kan bruge egne skærmlæsere, syntetisk tale og punktskrift     
  •  At kontrasterne er tilstrækkeligt tydelige 
  •  Løsningen er robust og gengives fornuftigt i de mest hyppige browsere

De internationale retningslinjer, som odense.dk fra 7. juni vil overholde, er samtidig de retningslinjer, staten bruger som krav til kommunerne.


Kontakt:
Webchef Birgit Pedersen, tlf. 29295272, email: birg@odense.dk
Konsulent I Sensus Helene Nørgaard Bech, tlf.: 48221093, e-mail: helene@sensus.dk