Spring til indhold
Nyhed

Odense Kommune inspirerer borgerne til at stresse af i naturen

06-05-2010

En travl og stresset hverdag er virkeligheden for mange, og det går ud over vores sundhed. Det vil Odense Kommune forsøge at gøre noget ved med inspiration til byens borgere om at stresse af i naturen.

Mangel på tid opleves som et stigende problem for mange. For at give byens borgere inspiration til en øget følelse af ro og harmoni i en travl hverdag har kommunen som den første i Danmark taget initiativ til et unikt samarbejde om at stresse af i naturen.

Kommunen samarbejder med Svend Trier, der er meditationslærer, foredragsholder, forfatter samt leder af Quantum Seminars. Med udgangspunkt i Svend Triers mangeårige viden og kommunens ønske om at øge borgernes sundhed, har samarbejdet indtil videre resulteret i:

  • 5 korte film, der kan ses på kommunens hjemmeside og på internetmobiler
  • Lydfiler i mpg3 med en komplet vejledning i 5 specielt udvalgte øvelser
  • Skriftlig trin-for-trin vejledning i forskellige afstressende og meditative øvelser, som man kan printe ud og tage med til sit yndlingssted
  • Kort med markering af forskellige udvalgte steder, hvor det er oplagt at bruge 5-10 minutter til afstresning

Det hele kan findes på www.odense.dk/stressaf.

-Vores samarbejde med Svend Trier giver os en helt fantastisk mulighed for at inspirere byens borgere på en meget håndgribelig måde, siger rådmand Jan Boye. Mange vil måske nok være lidt skeptiske i starten, for hvad er det nu for noget hokus pokus. Men jeg er overbevist om, at afstresning i naturen er en både nem og effektiv måde at geare ned på i en travl hverdag, og det er godt for både krop og sjæl.

Ønsker pressen at kontakte personer, der har afprøvet nogle af de nævnte øvelser i praksis uden at have forudgående kendskab til emnet, er man velkommen til at kontakte:
Mikael Ryder, Idébureauet på telefon 66 11 08 48.

Stress-af-dag den 18. maj

Tirsdag den 18. maj inviteres borgerne til stress-af-dag enten kl. 14.30, 16.30 eller 18.30 i ”Rosen” på Odense Slot, indgang C. Her vil Rådmand Jan Boye starte seancen op og byde velkommen, hvorefter Svend Trier vil guide de fremmødte gennem udvalgte afstresningsøvelser af 30 minutters varighed.

Tilmelding nødvendig på kebe@odense.dk eller tlf. 65 51 27 63 senest fredag den 14. maj kl. 12.00.

For yderligere information

Kontakt Svend Trier, Quantum Seminars på telefon 39 29 03 36 eller Lene Holm, kontorchef Park og Natur på telefon 24 46 61 46.