Spring til indhold
Nyhed

Odense Kommune har sat navn på fribyforfatter

26-10-2010

Odense d. 26/10 2010

Tidligere i dag besluttede politikerne i By- og Kulturudvalget hvilken fribyforfatter, der inviteres til Odense i 2011.


I dag er der sat navn på den fribyforfatter, som inviteres til et 2årigt ophold i Odense. Og Odense sender nu en invitation til fribyforfatteren.


Hvad er navnet?

- Vi har i dag sat navn den fribyforfatter, vi inviterer til Odense. Vi venter derfor nu på en navngiven gæst, et specifikt menneske. Med vi kan desværre ikke afsløre fribyforfatterens identitet endnu. Vi skal huske på, at fribyforfattere er forfulgte i deres hjemland, og hvis jeg afslører nogle kendetegn, kan det risikere at få uheldige konsekvenser for forfatteren, siger Jan Boye, rådmand for By- og Kulturforvaltningen.


Fribyforfattere som inviteres til ophold i fribyer er personligt forfulgte og de kan være truet på livet. Af hensyn til de forfulgte forfatteres sikkerhed, er Odense Kommune derfor forpligtet til at sikre fuld fortrolighed om fribyforfatternes identitet. Fortrolighed om identiteten på den forfatter, som ankommer til Odense, ophører først, når forfatteren kommer til Odense.


Rejsen til Danmark

Inden forfatteren kan ankomme til Odense, skal Odense Kommune i samarbejde med ICORN udarbejde nødvendige rejsedokumenter, som skal godkendes af udlændingemyndighederne. Når de nødvendige dokumenter og godkendelser er på plads, skal rejsen til Danmark planlægges og forfatteren kan begynde transporten til Odense. Forventningen er, at forfatteren ankommer til Odense primo 2011.


Arbejdsplads på biblioteket

- Odense Centralbibliotek glæder sig rigtigt meget til at byde fribyforfatteren velkommen. Skrivebordet står klar, og skuffen er allerede nu fyldt op med ideer til projekter som forfatteren kan indgå i, både i Odense, men også sammen med de andre fribyforfattere i Danmark, siger f

ribykoordinator Michael Linde Larsen.


Deltagelse på Bogforum i København

Den 12. november deltager By- og Kulturudvalgsmedlem, Jeanette Sandberg, fra Odense Byråd i et fælles arrangement med de øvrige danske fribyer, Anders Jerichow fra Dansk PEN, og kulturminister Per Stig Møller. Fribyordningen bliver diskuteret fra scenen og det er muligt at møde fribyforfattere fra andre byer.


Arrangementet finder sted på BogCaféen kl. 17., Bogforum i Forum Copenhagen.


Odense Centralbibliotek arrangerer igen i år fælles transport til den årlige store bogmesse. Og du har mulighed for at deltage i den fælles buskørsel fredag morgen klokken 8:00.

Billetter skal købes på Hovedbiblioteket inden arrangementet. (Information om billetter fås på Hovedbiblioteket)


Fakta

Odense er en af verdens fribyer, organiseret i International Cities of Refuge Network (ICORN). Fribyordningen har til formål at forsvare demokrati og ytringsfrihed. Fribyer tilbyder konkret fristeder til udenlandske forfattere, hvis ytringsfrihed krænkes i deres hjemland.

http://icorn.org/


Der er 31 fribyer organiseret i ICORN. Heraf ligger 4 byer i Danmark: Amsterdam, Barcelona, Bergen, Bryssels, Chiusi, Drøbak, Fanø, Frankfurt, Frederiksberg, Gothenburg, Grosseto, Hanover, Haugesund, Kristiansand, Lillehammer, Malmö, Mexico City, Miami, Molde, Norwich, Odense, Oslo, Palma de Mallorca, Potenza, Skien, Stavanger, Stockholm, Tromsø, Trondheim, Uppsala, Århus.

 

Yderligere information

Jan Boye

Rådmand for By- og Kultur

jb@odense.dk

Tlf.: 6551 2000


Ellen Drost

Afdelingschef for Kultur

drost@odense.dk

Tlf.: 6551 2800

Michael Linde Larsen

Fribykoordinator

Odense Centralbibliotek

mil@odense.dk

Tlf.: 6551 4482