Spring til indhold
Nyhed

Odense Kommune er årets højdespringer i Bedst på Nettet

12-11-2010

Brugerne synes bedre om det nye odense.dk

I forhold til sidste års måling ligger Odense Kommune da også bedre på en lang række områder.

Odense.dk fik et nyt look hen over sommeren, og opbygningen blev gjort mere enkel samtidig med, at de mange muligheder for selvbetjening på odense.dk blev fremhævet. Og brugervurderingen i Bedst på Nettet viser da også, at brugerne synes bedre om det nye odense.dk end om det gamle. De er mere positive overfor hjemmesiden som helhed og overfor kvaliteten af indholdet. Og de synes, det er nemmere at finde rundt og mener i højere grad nu, at siderne rundt omkring virker, som de skal.

Meget, meget tæt på 5 netkroner

Når odense.dk ikke scorer maks-point i denne omgang, skyldes det, at dele af målingen fandt sted ganske få dage efter lanceringen af den nye hjemmeside, hvor der stadig manglede nogle tilretninger. Her viste der sig en fejl på et enkelt handicapkrav. ”Vi fik lynhurtigt rettet fejlen og ville selvfølgelig gerne have haft 5 netkroner, men pointgivningen ligger desværre fast. Og så må vi bare konstatere, at banen er kridtet op til en fuld score næste gang”, siger webchef Birgit Pedersen.

Masser af forbedringer og nye idéer på vej

Odense Kommune har sat turbo på arbejdet med at forbedre de digitale services overfor borgerne på flere fronter. " Rigtig mange borgere benytter den nye mulighed for at følge byrådsmøderne direkte på odense.dk”, fortæller Birgit Pedersen. Og hun tilføjer: ”Fra december bliver det nemmere for folk, der skal flytte at klare papirarbejdet på nettet. Vi lukker også samtidig op for, at borgerne kan chatte med kommunen på udvalgte områder”.
Kommunen har da også gjort sig så positivt bemærket, at webchefen er blevet inviteret til at fortælle om Odenses erfaringer, metoder og idéer ved Bedst på Nettets prisuddeling den 30. november i København.

Yderligere information

Birgit Pedersen, webchef, Odense Kommune, birg@odense.dk, tlf. 29295272

Se bedømmelserne fra Bedst på Nettet 2010 her.