Spring til indhold
Nyhed

Odense indvier skøjtebane af kunststof

04-11-2010

Odense indvier skøjtebane af kunststof


Den nyrenoverede Gråbrødre Plads får nyt vinterlook, når den miljøvenlige kunstskøjtebane indvies den 9. november 2010. Skøjteglade borgere kan se frem til skøjteture hele vinteren – også hvis den bliver varm!

 

Indvielsen

Tirsdag den 9. november kl. 14.00 klipper rådmand Jan Boye snoren til den nye skøjtebane. Indvielsen foregår på skøjter i fællesskab med Cityforeningen med Citychef Sine Larsen. Til lejligheden er der indbudt en masse skøjteglade børn, som bliver de første på ”isen”. Efterfølgende er der varm kakao fra café Velbekomme. Pressen er velkommen.

Kunstmateriale sikrer skøjteturen

- Jeg er rigtig glad for, at vi atter kan tilbyde skøjteglade odenseanere en bane lige midt i byen i de smukke rammer, som Gråbrødre Plads kan tilbyde efter renoveringen. Og så kan vi skøjte med god samvittighed på en både økonomisk og miljøvenlig bane, der ikke smelter, hvis vinteren bliver varm, siger rådmand Jan Boye.

Den nye skøjtebane på Gråbrødre Plads består af ca. 750 m2 hvidt kunstmateriale og er sammensat af flere mindre plader. Udformningen er nøje udtænkt til pladsens nye udseende, hvor de flotte monolitter fungerer som en kulisse af isbjerge. Rundt om hele anlægget vil der blive monteret bander fra Dansk Stålmontage i Odense. Der er lagt vægt på en let og elegant konstruktion, som ikke skæmmer det smukke ”islandskab”. Banderne består af en skridsikker platform med gelænder, så man kan få sig et pusterum med fast grund under fødderne.

Banen, som er godkendt af den svenske Ishockey Union, leveres af Muliti Dome i Ålborg.


Bæredygtig skøjtebane

Den nye skøjtebane har mange økonomiske og miljømæssige fordele. Anlægget forbruger hverken el eller vand, fordi det ikke skal tilsluttes køleslanger eller frostpaneler. Det giver en årlig økonomisk besparelse. Skøjtebanen er ikke bare udgiftsneutral, men sparer også naturen for ca. 100 ton CO2, som den tidligere is-skøjtebane udsendte i løbet af en sæson.

Odense By's nye skøjtebane

Skøjtebanen er meget fleksibel og kan sammensættes i mange forskellige faconer. Den kan derfor anvendes mange steder, når bare der er plads nok. Den er nem at opbevare, og er hurtig og billig at opstille og demontere.

Bedst mulige skøjteoverflade

Garvede skøjteløbere vil nok bemærke, at den kunstige skøjtebane har et knapt så godt glid som ægte is.

Skøjtebanen er tredje og nyeste generation i udviklingen af kunstskøjtebaner, og netop gliddet er der arbejdet ekstra med. Den nyeste generation har fedtstof indbygget i pladerne, så de giver en stabil og ensartet overflade med et konstant glid. Arealet under skøjtebanen er belagt med fibertex, som sikre et solidt fundament.

OIK vil, som tidligere år, stå for udlejningen af skøjter. På hverdage er det åbent for udlejning fra kl. 15.00 til 20.00 og i weekenden fra kl. 10.00 til 20.00. For skøjteløbere med egne skøjter er banen gratis at benytte. Selve skøjtebanen er åben til gratis afbenyttelse døgnet rundt.

For yderligere information kontakt

Kontorchef Thomas Jaap tjaa@odense.dk eller 51 49 04 22
Park- og vejinspektør Bent Povlsen på bepo@odense.dk eller 40 15 63 04