Spring til indhold
Nyhed

Odense er attraktiv som studieby

01-12-2010
- Kritikken af Odense Kommunes studiejobsindsats mangler et par nuancer. Det er rigtigt at studiejobgarantien er under ombygning, men jeg vil gerne slå fast, at Odense er en attraktiv studieby. Det gælder både udbudet af uddannelser og studiejobs, fastslår udviklingsdirektør i Odense kommune, Janus Krarup.

Sammen med Syddansk Universitets karrierecenter har Odense skaffet 300 studerende nye studierelevante job i løbet af en to-årig projektperiode. Erfaringerne fra dette projekt fører SDU nu videre i nyt projekt med et endnu bredere sigte, der også omfatter at finde relevante jobs til nyuddannede kandidater.

Studiejobsgarantien har til gengæld ikke fungeret efter hensigten. Denne ordning har vist sig ikke at være relevant for mere end 10 studerende, og derfor er projektet nu i gang med at blive omdefineret.

- Det er beklageligt, der ikke er kommunikeret klart ud, og jeg har bedt om en redegørelse om forløbet. Odense er og skal fortsat være en attraktiv studieby. Og herunder hører selvfølgelig gode studiejob, siger Odenses borgmester Anker Boye.

Kommunen er nu i gang med at se på, hvordan midlerne fremover kan blive brugt mere hensigtsmæssigt og dermed komme mange flere studerende til gavn. Fra 2011 vil der igen være mulighed for at få hjælp til at finde studiejob.

For yderligere information:
Borgmester Anker Boye, Odense Kommune, tlf. 40 75 33 33
Udviklingsdirektør Janus Krarup, Udvikling Odense, tlf. 21 38 65 51