Spring til indhold
Nyhed

Odense Brandvæsen åbner dørene for børn fra Tjernobyl

12-07-2010

Danske familier er i øjeblikket ferievært for ca. 100 børn og ledere fra området omkring Tjernobyl, som i 1986 blev ramt af den værste atomulykke nogensinde i verdenshistorien.


En af oplevelserne for de børn, der er indkvarteret i og omkring Odense, er at de sammen med deres danske værtsfamilie besøger
Odense Brandvæsen, Åsumvej 35, Odense, på torsdag den 15. juli fra kl. 18.30 – 21.00.


De frivillige ved Odense Brandvæsen har lavet et flot program, og Junior-korpset kommer og viser, hvad de kan. De vil bl.a. fremvise børnerøgdykkerbanen, og der laves bål på brandpladsen, som børnene fra Tjernobyl selv skal slukke. De vil endvidere få mulighed for at røre ved forskelligt brandudstyr samt at sprøjte med vand fra de kraftige strålerør på en brandbil. Sidst men ikke mindst vil der være rundvisning på brandstationen.
 

- Vi er glade for at kunne give de helbredstruede Tjernobyl-børn en sjov og samtidig interessant oplevelse, udtaler Beredskabsinspektør Kent Larsen.

- Børnene lever i hverdagen i områder, hvor der er en tendens til forværring af helbredstilstanden, og kan vi hjælpe med til at give dem en glæde i hverdagen, gør vi meget gerne det.

 

Yderligere information
Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Beredskabsinspektør Kent Larsen, Odense Brandvæsen, på tlf. 65511822 eller mobil 21600953.