Spring til indhold
Nyhed

Nytårskoncert med Odense Symfoniorkester 2010

04-01-2010
En bragende start på et nyt år er for mange ensbetydende med oplevelsen af og gensynet med værdsatte traditioner. Nytårskoncerten med Odense Symfoniorkester er en af disse elskede traditioner, som hvert år samler mange mennesker, både til orkestrets udenbys koncerter og til koncerterne i Odense Koncerthus.
 
Nytårskoncerter med Odense Symfoniorkester er en gammel tradition, der går helt tilbage til 1965. Hvert år glæder orkestret sig til at spille i selskab med udefrakommende solister og dirigenter. ”Programmet til sæsonens nytårskoncerter byder både på det klassiske og det løsslupne repertoire. Og med solisten Kristine Becker Lund og multikunstneren David Riddell i rollen som både dirigent og konferencier, er der lagt op til en aften med et højt kunstnerisk niveau og højt humør”, lover musikchef Finn Schumacker. På programmet står bl.a. ”E strano” fra La Traviata af Giuseppe Verdi og Ah non giunge fra Søvngængersken af Vincenzo Bellini.
 
Multikunstneren David Riddell
Aftenens dirigent og konferencier, David Riddell, er født i Elgin, Skotland. Han studerede musik på St. Andrews Universitet og Edinburgh Universitet samt direktion på Guildhall School of Music and Drama i London. Han er i dag bosiddende i Danmark, hvor han er kunstnerisk leder og chefdirigent for Randers Kammerorkester samt kunstnerisk leder af Århus Sommeropera. Han er en hyppig gæstedirigent for de fleste danske orkestre og har dirigeret talrige operaproduktioner på Den jyske Opera og Århus Sommeropera. I Storbritannien har han optrådt med bl.a. The Northern Sinfonia, English Touring Opera, Scottish Opera, og The Garden Venture (Royal Opera, Covent Garden). Han har ligeledes dirigeret i Tyskland, Frankrig, Estland, Norge, Sverige og Rusland, og har for nyligt haft stor succes i Italien med en opførelse af Mozarts ”Rekviem” med Nova Amadeus Orkester i Rom.
 
Solist, Kristine Becker Lund
Kristine Becker Lund er sopran. Hun er uddannet i solistklassen på Det Fynske Musikkonservatorium med diverse studierejser til Holland og USA. I 2004 blev hun færdig på Opera-Akademiet under Det Kongelige Teater. På scenen har Kristine Becker Lund gjort sig bemærket i en række hovedpartier, herunder titelpartiet i Händels Alcina, Grevinden i Mozarts Figaros Bryllup, Konstanze i Mozarts Bortførelsen fra Serraillet og Fiordiligi i Mozarts Cosi fan tutte. Derudover har Kristine Becker Lund optrådt i ind- og udland i en række andre opera- og oratoriepartier.
 
Billetsalg flere steder
Nytårskoncerterne plejer at være et tilløbsstykke. Det er en god idé at sikre sig en billet forud for koncerterne. Billetterne til nytårskoncerterne i Odense Koncerthus den 7., 9., og 15. januar 2010 kan bestilles på odensesymfoni.dk eller på billettelefon 63750056. For billetter til udenbys koncerter henvises til dagspressen.
 
For yderligere information, kontakt Anne Drud, kommunikationsmedarbejder i Odense Symfoniorkester på telefon 63750063 eller på andas@odense.dk 

Nytårskoncerter med Odense Symfoniorkester 2010:
 
Odense Koncerthus, Carl Nielsen Salen
Torsdag 7. januar kl. 20.00
Lørdag 9. januar kl. 15.00
Fredag 15. januar kl. 20.00
 
Udenbys koncerter:
Søndag 10. januar kl. 15.00, Forum Horsens
Mandag 11. januar kl. 20.00, Haarby Hallerne
Tirsdag 12. januar kl. 20.00, Ejbyhallen
Onsdag 13. januar kl. 19.30, Musikteatret Holstebro
Torsdag 14. januar kl. 20.00, Fredericia Teater
 
Program
 
Dirigent       David Riddell (også konferencier)
Solist            Kristine Becker Lund, sopran
 
Gioacchino Rossini:                 Barberen i Sevilla, ouverture                                           
Giuseppe Verdi:                      Af La Traviata: E strano           
Jacques Offenbach:                  Barcarolen fra Hoffmanns Eventyr             
Antonín Dvorák:                     Af Rusalka: Sang til Månen
Amilcare Ponchielli:                 Timernes Dans                                         
Varighed cirka 35 min.

PAUSE

Gilbert og Sullivan:                  Uddrag af Pineapple Poll      
Charles Gounod:                    Af Romeo og Julie: Je Veux Vivre           
Arr. Riddell:                           Looking backwards and forwards              
Vincenzo Bellini:                      Af Søvngængersken: Ah non giunge                     
Johann Strauss:                       Künstlerleben                     
A. P. Berggreen:                      Vær velkommen, Herrens år
Gilbert og Sullivan:                  Uddrag af Pineapple Poll 
Varighed cirka 50 min.
(Ret til ændringer forbeholdes)