Spring til indhold
Nyhed

50.000 kr. til den gode ide på filmfestival i Odense

09-07-2010

Odense Internationale Film Festival - www.filmfestivalOnsdag 25. august får 10 håbefulde instruktører og manuskriptforfattere fra hele verden mulighed for at træde op på scenen i Teaterhuset i Odense, Danmark og pitche deres filmidé for en jury bestående af filmfolk (navnene offentliggøres løbende på www.filmfestival.dk). Juryen udvælger efterfølgende den bedste idé, der kåres som vinder af Pitch me Baby og får overrakt et arbejdslegat på 50.000 kr. til at videreudvikle ideen til et færdigt manuskript.

Odense Internationale Film Festival - www.filmfestival
Pitch – knald eller fald på 5 minutter

Pitch me Baby er åben for offentligheden, der som publikum til konkurrencen får en enestående chance for at være med, når de første spæde skridt tages til det, der senere kan blive en film. Måske endda en film, der senere bliver konkurrencedeltager på OFF – hvem ved?


Kortfilm, kreativitet og fantasi

OFF10 handler om kortfilm, men festivalen handler også om nye måder at se filmmediet på og om den kreativitet og fantasi, der er med til at udvikle nye og spændende film. Mange ser på kortfilm som en trædesten på vejen mod den store spillefilmsdebut, men kortfilm er en genre i sig selv, som kræver disciplin, kreativt overskud og mod til at eksperimentere. Derfor har Pitch me Baby helt i OFF10s ånd kortfilm som omdrejningspunkt.

Alle de konkurrerende pitch skal være på en kortfilm på max 15 minutter og behandle temaet Danmark og Verden, men ellers er tøjlerne sluppet og både fremadstormende talenter og nysgerrige veteraner har mulighed for at prøve en idé af og se, hvad det kan føre med sig.


Formand for Danske Filminstruktører, Martin Strange-Hansen udtaler:

- Vi er stolte af at præsentere denne konkurrence i samarbejde med Odense Filmfestival. Danske instruktører har flere gange formået at markere sig stærkt på kortfilmsområdet, senest i år både med en Oscar (Joachim Back for ”The New Tenants”) og en Grand Prix i Cannes (Daniel Borgman for ”Berik”). Trods succeserne og kortfilmens nyfundne store publikumspotentiale via nettet, er de økonomiske vilkår for mange korte fiktionsfilm ofte baseret på frivillighed og ulønnet arbejde. Kortfilmen betragtes derfor i vid udstrækning som et midlertidigt stop på vejen mod den sagnomspundne spillefilmsdebut. Med denne konkurrence vil vi gerne hylde kortfilmen som kunstnerisk disciplin og give en af verdens frygtløse kortfilmsskabere økonomi og arbejdsro til at udvikle sin idé.

Yderligere info:

Pitch me Baby foregår 25. august i Odense, Danmark og er en del af OFF10 – Odense Internationale Film Festival.

Læse mere om Pitch me Baby og tilmelde dig på filmfestival.dk


Kontakt:

Festival leder: Birgitte Weinberger - birgitte@filmfestival.dk, +45 6551 2821

Formand for Danske Filminstruktører: Martin Strange-Hansen - martin.strange-hansen@bellahoej.net, +45 26832666


___________________________________________________________________________


Hvad er et pitch?

Et pitch er det indledede møde, der foregår, når en instruktør eller manuskriptforfatter sidder overfor et filmselskab og har 5 minutter til at fortælle dem om sin idé. Det er en kreativ disciplin i sig selv på 5 minutter at kunne folde potentialet i sin filmiske vision ud for andre. Pitchét er ofte afgørende for, om en idé får mulighed for at blive til et manuskript og sidenhen en film.


Kort om Pitch me Baby

Konkurrencen er blevet til i et samarbejde mellem foreningen Danske Instruktører og OFF10. Det er første gang konkurrencen afholdes. Konkurrencen er åben for deltagere fra hele verden. 10 deltagere vil blive udvalgt blandt ansøgerne til at deltage i den endelige konkurrence. Hvor en jury bestående af 4 filmfolk (navnene vil løbende blive offentliggjort på www.filmfestival.dk) bedømmer de enkelte pitch. Konkurrencen er åben for publikum, der lige som juryen også vil kunne stille spørgsmål til de deltagende instruktører.Grundregler for Pitch me Baby:

 • Den indsendte idé skal tage udgangspunkt i temaet Danmark og Verden.
 • Pitchen skal være en kortfilms idé på max. 15 minutter.
 • Deadline for tilmelding er 2. august. Tilmelding til Pitch me Baby sker på filmfestival.dk
 • Alle indsendte ideer vurderes af en pre-jury, der udvælger de 10 ideer, der går videre til konkurrencen.
 • Konkurrencen er åben for interesserede professionelle instruktører og manuskriptforfattere fra hele verden – unge som gamle.
 • Konkurrencen er ikke åben for amatører. Det kræves derfor, at man i sit cv kan dokumentere, at man beskæftiger sig professionelt med film, som instruktør eller manuskriptforfatter. Folk uden Imdb-credit vil ikke blive prioriteret.
 • Konkurrencen afholdes onsdag 25. august i Odense, Denmark.
 • Alle pitch foregår på engelsk og varer max. 5 minutter.
 • Efter hvert pitch har juryen 10 minutter til at udspørge deltageren.
 • Vinderen kåres endeligt ved OFF Awards 27. juli i Odense, Denmark.
 • Vinderen får 6,600 Euro til at færdiggøre sit manuskript.